Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2018, anul intoleranței - Date alarmante: Mii de creştini au fost ucişi în întreaga lume

siria crestinism

Peste 4.300 de creştini au fost ucişi în întreaga lume în 2018, marea majoritate în Nigeria, "din cauza credinţei lor", un număr semnificativ mai mare pentru al şaselea an consecutiv, potrivit ONG-ului Porţi Deschise, informează France Presse, conform agerpres.ro

Numărul creştinilor ucişi a crescut de la 3.066 la 4.305 în perioada noiembrie 2017 şi octombrie 2018, o creştere de 40%, declară această organizaţie protestantă care publică miercuri indexul său 2019 al celor 50 de ţări unde "creştinii sunt cei mai persecutaţi". 

Potrivit organizaţiei, 90% dintre creştinii ucişi în 2018 în lume au fost în Nigeria (3.731 au murit pe teritoriul nigerian, faţă de 2.000 în 2017). 

În total, 245 de milioane de creştini - catolici, ortodocşi, protestanţi, baptişti, evanghelici, penticostali, creştini expatriaţi, convertiţi - sunt persecutaţi, adică "un creştin din 9" faţă de 1 din 12 anul trecut, adaugă ONG-ul. Această persecuţie se referă la violenţele comise, dar şi la o opresiune zilnică mai discretă.

Cristoiu descifrează 'misterul': De ce este împins Cioloş să candideze la prezidenţiale


"Indexul relevă că persecuţia împotriva minorităţilor creştine creşte de la an la an. În 2018 aceasta a continuat", a scris în preambulul acestui text Michel Varton, directorul Porţi Deschise. 

Într-un an, "numărul bisericilor vizate (închise, atacate, deteriorate, incendiate) aproape s-a dublat, de la 793 la 1.847". "Numărul creştinilor deţinuţi a crescut de la 1.905 la 3.150" în aceeaşi perioadă. 

Coreea de Nord este din nou, la fel ca în anii precedenţi, în fruntea acestui clasament anual, chiar dacă nu este posibil să se verifice, în absenţa unor "date fiabile", numărul de morţi în această ţară. Potrivit ONG-ului, acolo "zeci de mii de creştini sunt trimişi în tabere de muncă forţată". 

Urmează Afganistan, Somalia, Libia, Pakistan, Sudan, Eritreea, Yemen, Iran, India, Siria. 

Porţi Deschise, partener al Open Doors International (care operează în 60 de ţări), avertizează că cifrele sale, care se referă doar la asasinate "dovedite sigur" pe baza informaţiilor din teren, presă şi internet, sunt "subevaluate". Această asociaţie, care "oferă sprijin spiritual, moral şi umanitar" creştinilor persecutaţi, există în Franţa din 1976, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.