Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2021 începe la fel: o tulpină agresivă de coronavirus, descoperită în China

CNBC
china coronavirus

China a detectat primul caz „importat” de infectare cu noua variantă SARS-CoV-2 despre care se crede că a apărut în Marea Britanie, iar cercetătorii spun că acesta reprezintă „o mare potenţială ameninţare pentru prevenirea şi controlul Covid-19” în ţară, anunță news.ro.

Noua tulpină a coronavirusului este, potrivit cercetătorilor din întreaga lume, cu până la 70% mai contagioasă decât virusul original.

Varianta a fost detectată în China la o femeie în vârstă de 23 de ani, studentă care a călătorit recent în Regatul Unit şi a fost testată în Shanghai pe 14 decembrie, potrivit Reuters.

Cazul reprezintă „o mare potenţială ameninţare pentru prevenirea şi controlul Covid-19 în China”, au spus cercetătorii.

Citește și: Dana Budeanu a ales Fătălăul Anului 2020

Ei au făcut secvenţa genetică pe proba luată de la pacientă, pe 24 decembrie, şi au găsit varianta cunoscut drept VUI202012/01. Aceasta include o mutaţie genetică care, în teorie, poate face ca boala să se răspândească mult mai uşor între oameni.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a spus că ţara sa va suspenda zborurile directe cu Marea Britanie pe termen nedeterminat.

De la descoperirea noului coronavirus în oraşul Wuhan, în decembrie 2019, China a raportat aproximativ 96.000 de cazuri de Covid-19 şi 4.782 de decese asociate, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

La nivel mondial, până în prezent, au fost înregistrate peste 83,47 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 1,8 milioane de decese asociate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.