Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

21 de tinere au fost eliberate de Boko Haram în schimbul a patru camarazi ai rebelilor

Douăzeci şi una de liceene din Chibok, răpite de gruparea jihadistă nigeriană Boko Haram în urmă cu doi ani, au fost eliberate joi de răpitorii lor, a afirmat o sursă din cadrul preşedinţiei nigeriene, informează AFP, potrivit agerpres.

Tinerele fete au fost 'schimbate contra 4 prizonieri ai Boko Haram, în această dimineaţă', în regiunea Banki (la frontiera cu Camerunul), a precizat o sursă locală pentru AFP.

'Fetele au fost duse la Kumshe, la 15 kilometri de Banki, în jurul orei trei dimineaţă. Cei patru combatanţi ai Boko Haram au sosit la Banki din Maiduguri, într-un elicopter al armatei, şi au fost conduşi la Kumshe în vehicule ale Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), a informat această sursă apropiată dosarului.

Citeşte şi: Scoţia vrea să se rupă de Marea Britanie şi organizează un nou referendum de independenţă

Garba Shehu, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei nigeriene, a confirmat într-un comunicat eliberarea, 'facilitată de CICR şi de guvernul elveţian', însă fără a evoca vreun schimb de prizonieri.

'Preşedintele Muhammadu Buhari şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu eliberarea fetelor, dar le-a reamintit nigerienilor că mai mult de 30.000 de cetăţeni au fost ucişi de terorismul' grupării Boko Haram, se mai spune în comunicat, care precizează că numele fetelor eliberate vor fi dezvăluite în curând.

UPDATE: ALERTĂ cu bombă: Un CUNOSCUT bulevard din Paris a fost complet ÎNCHIS / FOTO

Mişcarea Bring Back Our Girls, care luptă pentru eliberarea celor peste 200 de fete din Chibok răpite în aprilie 2014, în timp ce îşi dădeau examenul, a anunţat că aşteaptă confirmarea identităţii lor.

Printre cele 276 de liceene răpite de Boko Haram în 14 aprilie 2014, 57 au reuşit să fugă imediat după ce au fost răpite, iar una dintre ele a fost găsită de armată în luna mai.

Relatată de mass-media din întreaga lume, această răpire a provocat un val de indignare, mai ales pe Twitter, sub hashtagul #Bringbackourgirls.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.