Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

22 de migranţi ilegali depistaţi în Vama Cenad

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră
Biroul de presă al Poliţiei de Frontieră Timişoara a anunţat, luni, că în acest sfârşit de săptămână, la PTF Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român de 30 de ani, care conducea o autoutilitară şi transporta, conform documentelor, vată minerală pe ruta România-Franţa.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, 22 de cetăţeni străni.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Egipt, cu vârste cuprinse între 20 de ani şi 36 de ani şi că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism care a oprit în punctul de trecere a frontierei din Cenad, din care au coborât patru persoane care se deplasau în fugă pentru a trece ilegal frontiera de stat, pe lângă PTF Cenad.

Cei patru au fost reţinuţi şi identificaţi în baza paşapoartelor ca fiind cetăţeni marocani, cu vârste cuprinse între 21 de ani şi 30 de ani, deţinători de vize şi intraţi legal în România. A fost reţinut şi şoferul autoturismului, care este cetăţean român.

În ambele situaţii, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări pentru trafic de migranţi pentru cei doi şoferi români şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.