Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

23 de dezvoltatori imobiliari din Sectorul 1 au păcălit autoritățile că fac blocuri cu locuri de parcare: Sunt urmăriți penal, prejudiciul e de 2 milioane de €

parcare mall

Procurorii din Bucureşti au dispus, joi, urmărirea penală a 23 de dezvoltatori imobiliari, suspectaţi că au indus în eroare autorităţile din Sectorul 1 în legătură cu locurile de parcare realizate la imobilele construite. În urma activităţii a fost produs un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de douăzeci şi trei de persoane fizice şi juridice - dezvoltatori imobiliari - pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

“În perioada 2019 – 2021, mai mulţi dezvoltatori imobiliari de pe raza Sectorului 1 Bucureşti au indus în eroare reprezentanţii autorităţilor locale cu ocazia efectuării recepţiei blocurilor edificate de către aceştia, respectiv au prezentat că au realizat un număr mai mare de locuri de parcare, în conformitate cu autorizaţia de construire, cu toate că în realitate realizaseră mai puţine locuri de parcare decât cele menţionate în autorizaţia de construire”, se arată în cuprinsul ordonanţei procurorilor.

Prejudiciul total cauzat este 1.880.000 euro, dezvoltatorii imobiliari având obligaţia, conform HCGMB 66/2006, să achite o taxă de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare nerealizat.

”Poliţia a început să facă curăţenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1. Au fost peste 50 de percheziţii în această dimineaţă la mai mulţi dezvoltatori imobiliari într-un dosar de înşelăciune cu locuri de parcare fictive, prejudiciu: 2 milioane de euro. V-am spus că o să oprim haosul urbanistic în Sectorul 1 şi aşa o sa facem. După cum ştiţi, am încheiat un parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie şi am întărit Biroul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale Sector 1. Acolo unde neregulile găsite la recepţiile complexurilor rezidenţiale ţin de Codul Penal nu am ezitat nicio secundă să sesizez Poliţia”, a scris, pe Facebook, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Aceasta explică de unde vine acest prejudiciu.

”Sunt eludate taxele de 10.000 euro (prevăzute în HCGMB 66/2006) pentru fiecare loc de parcare lipsă în procesul de elaborare si acoperite prin procesele verbale de recepţie întocmite cu complicitatea funcţionarilor publici. Una din metodele prin care erau evitată ilegal plata acestei taxe: în autorizaţiile de construire apăreau sisteme de parcare automate supraetajate, dar care nu au fost instalate niciodată sau care au fost desfiinţate imediat după recepţie. Dacă extrapolăm la nivelul întregii Capitale, veţi vedea ca apare un deficit de zeci de mii de locuri de parcare care nu au existat decât pe hârtie, fenomen care se transpune în taxe de milioane de euro, bani care trebuiau plătiţi către bugetele locale”, a mai scris primarul.

În cursul dimineţii au fost făcute 51 de percheziţii de către politiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.