Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

283 de camioane-cisternă utlizate de SI au fost bombardate în Siria (Pentagon)

cisterna

Avioane de luptă americane au bombardat şi distrus în estul Siriei 283 de camioane-cisternă utilizate de gruparea Statul Islamic (SI) pentru a se finanţa, a anunţat luni Pentagonul, informează AFP. 

Aceste lovituri efectuate sâmbătă au fost precedate de lansarea unor manifeste destinate să-i avertizeze pe şoferii vehiculelor să se pună la adăpost, aceşti oameni nefiind consideraţi jihadişti, a explicat Jeff Davis, un purtător de cuvânt al Pentagonului. 

"Am avut mare grijă să acţionăm uman, fără a provoca victime în rândul civililor", a asigurat el. 

Statele Unite îşi intensifică bombardamentele contra activităţii petroliere a grupării Statul Islamic, estimând că aceasta generează aproximativ un milion de dolari pe zi, aminteşte France Presse. 

Lunea trecuta, Pentagonul a anunţat că coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite a distrus 116 camioane-cisternă folosite de SI din estul Siriei. 

Intensificarea loviturilor a fost decisă după ce s-a constatat eficienţa lor scăzută până acum, a explicat colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt militar american. 

Noua campanie a fost denumită "Tidal Wave II", cu referire la operaţiunea "Tidal Wave" condusă de aviaţia aliată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial contra rafinăriilor din România, pentru a reduce resursele petroliere ale puterilor Axei, notează AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.