Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

29 de persoane care plănuiau atacuri în biserici și sinagogi din Istanbul, reținute

Conflict News‏
politia Turcia

29 de persoane suspectate de legături cu gruparea Statul Islamic au fost reținute în Turcia. Suspecții, capturați în cadrul operațiunii Heroes-37, plănuiau să atace biserici și sinagogi din Istanbul.

Autoritățile turce au reținut 29 de persoane suspectate de legături cu gruparea militantă Statul Islamic în operațiuni desfășurate în nouă provincii, a declarat vineri ministrul de Interne de la Ankara, Ali Yerlikaya, relatează Reuters.

Suspecții capturați în cadrul operațiunii Heroes-37 plănuiau să atace biserici și sinagogi din Istanbul, a declarat Yerlikaya pe platforma de socializare X.

Citând surse de securitate, agenția de știri turcă de stat Anadolu a arătat că alți trei suspecți care au legătură cu cei 29 reținuți au fost capturați, de asemenea, în cadrul operațiunilor.

Aceasta a scris că cei trei erau membri de rang înalt ai Statului Islamic și a adăugat că unul dintre ei plănuia un atac asupra ambasadei irakiene din Ankara. Anadolu nu a oferit alte detalii despre suspecți sau despre operațiuni.

Autoritățile au intensificat operațiunile împotriva Statului Islamic și a militanților kurzi în ultimele săptămâni, după ce aceștia din urmă au detonat o bombă în apropierea unor clădiri guvernamentale din Ankara la 1 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.