Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 scenarii politice de foc pentru super-anul electoral 2024

Facebook
alegeri 2024

Începe agitația pe scena politică, deja se duc negocieri pentru viitoare alianțe politice, totul în perspectiva anului politic 2024 când vom avea mai multe rânduri de alegeri.

Nimic nu va mai fi ca până acum pentru că viitoarele alegeri vor schimba total scena politică. Se preconizează 3 scenarii politice care urmează să aducă modificări importante. Totul se negociază chiar în aceste zile e de părere analistul politic Dan Barbu.

”Primul scenariu este cel al unei alianțe PSD – PNL, pus la cale de conducerea restrânsă a PSD, câțiva lideri PNL și, evident, președintele Klaus Iohannis.

Scopul alianței este victoria cu orice preț în fața celor de la AUR care sunt pe val în prezent și este doar începutul ascensiunii. Deși pare improbabilă de pus în aplicare, alianța PSD – PNL are girul Cotrocenilor, dar și al serviciilor. Este evident că și factorii externi sunt la curent cu discuțiile. Nu este încă foarte clar dacă se va merge în alianță PSD – PNL chiar de la europarlamentare, dar este foarte probabil ca cele două partide să meargă pe liste comune la alegerile generale și să susțină un candidat comun la prezidențiale.

Cel de-al doilea scenariu este legat în primul rând de prima bornă a alegerilor de anul viitor, europarlamentarele.

Dacă AUR va obține un scor uriaș, asta însemnând peste 20%, PSD și PNL vor fi nevoite să facă o alianță electorală, un fel de USL, în care fiecare dintre cele două partide vor trage cu disperare la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale. Marea problemă a celor de la PSD -PNL este că un scor bun obținut de AUR la europarlamentare va declanșa tăvălugul politic pentru partidul condus de George Simion. Totul va depinde de prezența la vot și de mobilizarea în teritoriu.

Cel de-al treilea scenariu, destul de probabil, este ca PSD și PNL să meargă separat la alegeri, indiferent de cum arată sondajele și de rezultatele de la europarlamentare.

Există lideri în cele două partide care susțin varianta de a merge separat la alegeri și mai apoi văd ce fel de alianțe se pot face. Este un scenariu riscant și totul depinde de negocierile care se desfășoară în aceste zile.

Frica de AUR face ca în laboratoarele politice să se lucreze la tot felul de scenarii, inclusiv la posibile discuții post-alegeri. Cel mai probabil se va încerca izolarea AUR, indiferent de scorul obținut la viitoarele alegeri.”, susține Dan Barbu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.