Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

30 de consilieri de probaţiune au protestat, nemulţumiţi de condiţiile de muncă

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Aproximativ 30 de consilieri de probaţiune au protestat, joi, nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Protestul a fost organizat în faţa sediului Institutului Naţional de Statistică, cu ocazia prezentării bilanţului Direcţiei Naţionale de Probaţiune, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Viorica Dăncilă, despre dezvoltarea UE - Încrederea oamenilor se poate pierde într-o clipă

"Ne-am săturat să lucrăm în condiţii inumane, am colegi care lucrează câte opt persoane în 22 metri pătraţi, ceea ce înseamnă 6 metri cubi de aer pentru un consilier de probaţiune, minimul necesar fiind de 12 metri cubi. Alţii lucrează în spaţii fără lumină naturală. (...) Avem personal insuficient raportat la volumul de muncă, inuman aproape, 500 de consilieri de probaţiune la nivel naţional au supravegheat anul trecut peste 100.000 de persoane care au comis infracţiuni. Protestăm din cauza inechităţilor de ordin salarial la care suntem supuşi de foarte multă vreme şi nu se mai rezolvă. La toate acestea se adaugă mai nou faptul că avem colegi care sprijină financiar din buzunarul propriu sistemul de probaţiune pentru a-şi mai putea desfăşura activitatea. Colegii mei şi eu suntem toţi persoane cu studii superioare, dar suntem nevoiţi să fim poştaşi, şoferi, femei de serviciu, nu se mai poate aşa ceva", a declarat Crina Mocanu, preşedinte al Sindicatului Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune.

Alina Truşcă, membru al acestui sindicat, a menţionat că volumul mare de muncă slăbeşte foarte mult a calitatea muncii consilierilor de probaţiune.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum "Nu condamnaţi consilierii de probaţiune!", "Probaţiunea - dizgraţiaţii justiţiei", "1 consilier/300 infractori".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.