Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

300.000 de măşti chirurgicale, confiscate în vama Petea, vor fi distribuite populaţiei

smartreview
masti chirurgicale protectie

Un număr de 300.000 de măşti chirurgicale confiscate din vama Petea vor fi distribuite gratuit populaţiei până la data de 15 mai, a anunţat Instituţia Prefectului Satu Mare, marţi, printr-un comunicat de presă.

"Prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare din data de 12 mai, s-a aprobat distribuirea dispozitivelor medicale, respectiv a 290.000 de măşti chirurgicale în trei straturi, tuturor unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Satu Mare. Distribuirea acestor măşti către populaţie se va face cu titlu gratuit de către fiecare primărie până la data de 15 mai 2020. Diferenţa de 10.000 de măşti chirurgicale a fost distribuită către Instituţia Prefectului şi va fi alocată persoanelor cu risc ridicat de contaminare cu coronavirusul SARS-CoV-2", precizează agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Măştile au fost confiscate în luna aprilie, în vama Petea, fiind încărcate în două camioane care încercau să iasă din ţară.

"Conform legislaţiei în vigoare (Anexa 1 din Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 428 din 12.03.2020), exportul acestor produse este interzis. Reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale Cluj au aplicat firmei expeditoare o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei, iar marfa a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor", a transmis Prefectura Satu Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.