Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

33 de inculpaţi în procesul atacului terorist din Sousse (Tunisia)

EPA
sousse, atac terorist

Procesul împotriva a 33 de persoane în cazul atentatului din iunie 2015 din staţiunea tunisiană Sousse, în care au fost ucişi 38 de turişti străini printre care 30 de britanici, a început vineri la Tunis, transmite AFP, conform agerpres.

În total sunt inculpate 33 de persoane, printre care şase membri ai forţelor de securitate tunisiene, judecaţi pentru 'neacordarea de asistenţă unor persoane în pericol', ceilalţi 27 de acuzaţi, cetăţeni tunisieni, urmând să răspundă pentru 'crime teroriste', 'omor' şi 'complot împotriva securităţii statutului', precizează Parchetul.

Taormina s-a transformat în FORTĂREAŢĂ. 'Greii' lumii au ajuns la reuniunea G7 - LIVE VIDEO

La 26 iunie 2015, un student tunisian înarmat cu un kalaşnikov şi-a făcut apariţia pe plaja hotelului Imperial Marhaba din Sousse, omorând mai multe persoane, după care a pătruns în clădire, unde a continuat să tragă. Atacul, revendicat de Statul Islamic, a durat mai mult de 30 de minute.

Ancheta a fost finalizată de judecătorul de instrucţie în iulie 2016, însă dosarul nu a fost transmis decât foarte recent instanţei penale.

Vineri dimineaţă, audierile au început la ora locală 10.15 (09.15 GMT), într-o sală de tribunal plasată sub securitate ridicată, cu poliţişti înarmaţi la intrare.

Atacul de la Sousse face obiectul unei proceduri şi în faţa Curţii regale de justiţie de la Londra.

ALERTĂ la bordul ISS. Astronauţii au descoperit o bacterie necunoscută, posibil EXTRATERESTRĂ

În concluziile sale, judecătorul britanic Nicholas Loraine-Smith a declarat că poliţia tunisiană a reacţionat 'haotic' în ziua atentatului şi că 'răspunsul lor ar fi putut şi ar fi trebuit să fie mai eficient'.

Lovită de o serie de atentate în ultimii ani, Tunisia se află sub stare de urgenţă permanentă după atacul sinucigaş din 24 noiembrie 2015, în care au murit 12 membri ai securităţii prezidenţiale.

În pofida insistenţelor autorităţilor tunisiene, Londra continuă să le recomande cetăţenilor săi să evite călătoriile neesenţiale în această ţară, frecventată în mod obişnuit de mii de turişti britanici în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.