Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

354 de fotbaliști au fost supuşi controalelor antidoping desfăşurate de FIFA în perioada iulie 2020-iunie 2021

Queen Atletica
antidoping

Un total de 354 de fotbalişti au fost supuşi controalelor antidoping desfăşurate de FIFA în perioada 1 iulie 2020 - 30 iunie 2021, perioadă în care organizaţia a analizat 602 eşantioane şi a detectat un singur rezultat pozitiv care nu a fost însă sancţionat, fiind vorba de o substanţă dintr-un aliment contaminat, scrie EFE.

FIFA a publicat miercuri raportul antidoping 2020/2021 în care se arată că deşi pandemia a avut un impact semnificativ asupra planificării şi implementării programului antidoping, din cauza amânării turneelor şi a anulării meciurilor, un total de 354 de jucători din competiţiile masculine şi feminine au fost supuşi controalelor, potrivit agerpres.ro.

184 dintre ei au făcut testaţi în faza meciurilor preliminare pentru CM 2022 din Qatar, 68 la turneul olimpic de fotbal feminin de la Tokyo 2020; 50 în turneul masculin al JO; 28 la Cupa Mondială a Cluburilor 2020 şi 24 în faza meciurilor din preliminariile Cupei arabe FIFA 2021.

Numărul total de probe colectate ca parte a acestor controale a fost de 602 (322 în competiţii şi 280 în afara competiţiilor), împărţite în 357 probe de urină, 165 de probe de sânge şi 80 din paşaportul sportiv.

Doar o probă a dat un rezultat anormal, dar cazul a fost închis întrucât un studiu exhaustiv al concentraţiei substanţei interzise localizate a indicat că cea mai probabilă cauză a fost carnea contaminată consumată de acel sportiv fără să ştie.

FIFA a reamintit că, în conformitate cu liniile directoare ale Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) în acest tip de situaţie, s-a decis să nu se ia în considerare rezultatul ca eşantion cu rezultat pozitiv.

FIFA a organizat trei reuniuni online cu experţi antidoping din cele 211 de federaţii membre, în care a evidenţiat cele mai importante schimbări şi a arătat cum să gestioneze rezultatele în cazuri pozitive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.