Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

355 de elevi din județele Vaslui și Brăila au absentat la prima probă a examenului de Evaluare Națională

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala evaluare nationala

Un număr de 204 elevi au absentat, marţi, la prima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Naţională, au informat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui, potrivit agerpres.ro.

"La nivelul judeţului Vaslui au fost prezenţi la prima probă a examenului 2.971 de candidaţi, iar 204 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost înregistrate cazuri de eliminare din examen din cauza unor eventuale tentative de fraudă", se arată într-un comunicat al IŞJ Vaslui.

Numărul elevilor de clasa a VIII-a care au absentat, în judeţul Brăila, la prima probă de la Evaluarea Naţională - cea de Limba şi literatura română - este de 151, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila.

Din 1.844 de elevi înscrişi în judeţul Brăila la examenul de Evaluare Naţională, s-au prezentat 1.693 de candidaţi, 151 fiind declaraţi absenţi.

Pe durata desfăşurării probei, nu a fost eliminat niciun candidat şi nu a fost cazul să se folosească subiectul de rezervă.

Toţi cei 1.844 de candidaţi înscrişi la Evaluare Naţională sunt din promoţia curentă, la nivelul judeţului Brăila fiind stabilite 69 de centre de examen.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800800354 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor de examen.

Următoarea probă scrisă - cea la Matematică - va avea loc joi, iar ultima probă, Limba şi literatura maternă, va fi susţinută vineri de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14,00, în centrele de examen, după care se pot depune contestaţii, rezultatele finale urmând să fie anunţate pe data de 4 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.