Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

37 de străini depistaţi ascunşi într-un automarfar; alţi 14 - într-un imobil situat în apropierea graniţei

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră
De asemenea, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat paisprezece cetăţeni străini, ascunşi într-un imobil situat în apropierea frontierei.

Potrivit ITPF Oradea, în cursul zilei de joi, în jurul orei 12,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, caserole de plastic pentru o societate din Franţa.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 37 de cetăţeni străini.

Aceştia au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi India şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Au fost demarate cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tot joi, în jurul orei 22,45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au desfăşurat, în zona de competenţă, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, au fost identificaţi, într-un imobil situat la aproximativ 9 km faţă de linia de frontieră, paisprezece cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că nouă dintre ei sunt cetăţeni din Turcia şi ceilalţi cinci sunt din Siria.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.