Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

390 de biciclete, puse gratuit la dispoziţia constănțenilor începând cu 1 martie

Biciclete

Sistemul de bike sharing aplicat în municipiul Constanţa redevine funcţional începând cu 1 martie, 390 de biciclete fiind puse gratuit la dispoziţia cetăţenilor de către administraţia locală, potrivit Agerpres.

Primăria Constanţa a informat, joi, că cetăţenii vor avea o alternativă la mijloacele de transport în comun ori la maşinile personale, cele 390 de bicicletele puse la dispoziţie gratuit de municipalitate fiind plasate în puncte cheie ale oraşului şi oferind "o posibilitate largă de mişcare în locurile în care avem nevoie".

Funcţionarea sistemului de bike sharing a fost întreruptă pe 1 decembrie 2020. În acest interval, s-a făcut o revizie generală a staţiilor şi a bicicletelor şi s-au remediat defecţiunile.

Citește și: ALERTĂ - Parlamentul a deblocat angajările la stat: Posturile vacante din administrația publică centrală și locală pot fi scoase la concurs

Administraţia locală a anunţat, totodată, că sunt valabile în continuare cardurile emise în anii trecuţi.

"Orice persoană, turist sau localnic, cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărţii de identitate, de la ghişeele de informaţii din cadrul agenţiilor SPIT, un card de utilizator. Bicicleta poate fi utilizată timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute", reiese din comunicatul transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorul trebuie să deţină un card CTBike, să se încadreze în intervalul orar 7.00 - 24.00, de luni până duminică, ultima închiriere o poate face până la ora 22.00, echipamentul poate fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service iar utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situaţii de vânt puternic sau furtuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.