Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

40.000 de ţigarete de contrabandă au fost descoperite în urma unor percheziţii în comunele botoşănene Coţuşca şi Havârna

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Aproximativ 40.000 de ţigarete de contrabandă au fost descoperite în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii de frontieră botoşăneni, la patru adrese de pe raza comunelor Coţuşca şi Havârna, la persoane care au preocupări în sfera contrabandei cu ţigări, conform unui comunicat de presă remis miercuri, Agerpres, de ITPF Iaşi.

"În cursul zilei de miercuri, poliţişti de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi Prut, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Darabani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea unor persoane care aveau preocupări pe linia contrabandei cu produse din tutun", se arată în comunicatul de presă.

Conform documentului, "în urma documentării activităţilor infracţionale, în perioada februarie - martie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au stabilit că mai mulţi cetăţeni români, cu vârste între 30 şi 65 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, desfăşoară activităţi de colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare".

"Astfel, în data de 28 martie, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Darabani, în baza autorizaţiilor emise de către Judecătoria Darabani, au desfăşurat patru percheziţii la domiciliile persoanelor suspecte. În urma percheziţiilor a fost descoperită şi reţinută cantitatea totală de 39.120 ţigarete diferite mărci, de provenienţă R. Moldova şi Duty Free, precum şi 24 litri de alcool, în valoare totală de 23.000 lei. În cauză, faţă de trei persoane sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni asimilate infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun", se menţionează în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.