Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

40 de cranii și mobilier făcut din oase umane, descoperite în casa unui bărbat din SUA: făcea parte dintr-o rețea macabră care fura creiere, inimi și piele

Radu Pop
iflscience.com
craniu

Un bărbat din Kentucky a fost arestat de FBI după ce în casa sa au fost descoperite 40 de cranii. Polițiștii spun că James William Nott făcea parte dintr-o rețea macabră care fura creiere, inimi, piele și rămășițe fetale de la Facultatea de Medicină Harvard, informează dailymail.co.uk.

Nott, în vârstă de 39 de ani, avea zeci de cranii umane care erau folosite drept decorațiuni, dar și alte oase din care își confecționa mobila din casă Unul dintre cranii avea o eșarfă înfășurată în jurul gâtului, iar altul era pus pe patul unde acesta dormea. Autoritățile îl acuză pe acesta că a cumpărat rămășițele umane de la Jeremy Pauley, un bărbat care le-a cumpărat, la rândul său, de la Harvard.

Pauley ar fi cumpărat rămășițe în valoare de 40.049 dolari

Cel care le vindea era Cedric Lodge, manager la Facultatea de Medicină Harvard de peste un deceniu. O pungă medicală inscripționată Harvard a fost găsită la Nott acasă. Când a fost întrebat dacă alte persoane au mai fost la el în apartament, el a răspuns „doar prietenii mei morți”. Nott folosea un alt nume în mediul online și trimitea fotografii și videoclipuri cu rămășițele către Pauley. Bărbatul a fost arestat marți. Acasă la el au mai fost găsite arme și muniție.

Lodge ar fi conspirat împreună cu soţia sa, Denise, în vârstă de 63 de ani, pentru a vinde rămăşiţele umane altor persoane, printre care Katrina Maclean, în vârstă de 44 de ani, şi Joshua Taylor, în vârstă de 46 de ani, potrivit referatului de acuzare.

Vindeau bucăți umane

Maclean este proprietara Kat's Creepy Creations, un magazin din Peabody, Massachusetts, unde ar fi vândut părţile de corp furate altor persoane, se arată în documentele instanţei.

Soţii Lodge, Maclean şi Taylor sunt toţi acuzaţi în rechizitoriu de conspiraţie şi transport interstatal de bunuri furate.

Procurorii federali au precizat într-un comunicat de presă că alte trei persoane se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii separate în legătură cu acest caz, inclusiv o a şasea persoană care fusese anterior pusă sub acuzare în Arkansas. Aceasta era suspectată că a furat părţi de cadavre de la o casă mortuară pentru care lucra.

Cedric Lodge a fost concediat de Şcoala Medicală Harvard la 6 mai, potrivit unei scrisori a universităţii. Oficialii universităţii au numit comportamentul lui Lodge „o trădare abominabilă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.