Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 dureri misterioase pe care n-ar trebui sa le ignori

atentie

Orice boala aparent minora se poate transforma intr-una care iti pune viata in pericol. Asa cum oamenii nu sunt foarte incantati sa se duca la medic, nici medicii nu sunt foarte incantati sa tratezi boli care ar fi putut fi detectate cu mult mai devreme.

Iata 5 dureri misterioase pe care nu ar trebui sa le neglijezi si sa ceri de urgenta sfatul unui specialist.

1. Mai mult decat o durere in piept

Oamenii care au un istoric de boli cardiovasculare in familie se asteapta ca aceastea sa se manifeste cu o durere puternica in piept. Dar nu este neaparat asa. De exemplu, inclestarea maxilarului poate insemna ca inima este supusa unui stres puternic si poate fi un semn de avertizare asupra unui atac de cord. Durerea de la un atac de cord apare in alte parti: umar, brat, abdomen, gat, mandibula. Daca simti ca ai o problema la umar sau ti se inclesteaza maxilarul, opreste-te indiferent ce faci, si cere ajutorul cuiva, mai ales daca ai un istoric cardiac. O investigatie medicala imediata poate adauga ani buni vietii tale.

2. Dureri ale spatelui inferior

Durerile spatelui inferior pot fi puse pe seama sedentarismului. Insa, o durere in spate mai poate insemna probleme cu rinichii: pietre la rinichi, infectii, tumori. Cand te sacaie durerea de spate, fa-ti un control. Iti poate salva viata.

3. Dureri abdominale puternice

Atunci cand mananci ceea ce trebuie, este clar ca stomacul o va lua razna. Insa daca n-ai avea un motiv clar sa te doara, si totusi ai dureri puternice, atunci pot fi probleme. Fie e ceva la rinichi, plamani, uter, fie e apendicele inflamat. O durere in partea dreapta sus poate insemna tulburari ale bilei. Durerea abdominala din partea de sus, asociata cu durere a spatelui in aceeasi zona poate fi semn de pancreatita (inflamarea pancreasului). De asemenea, durerea in zona abdominala poate fi un semnal de blocaj intestinal. Nu in ultimul rand, o durere abdominala poate insemna un ficat marit – hepatita. Nimic care cauzeaza dureri abdominale nu este de ignorant. Toate pot genera probleme grave, asa ca este indicat sa consulti imediat un medic.

4. Dureri in zona gambei

Gambele te pot durea daca ai facut sport si ai febra musculara. Insa, daca nici n-ai alergat, nici n-ai facut catarari sau macar sa fi urcat scarile, durerile in zona gambei pot fi semn rau. Gambele sunt intesate de vase de sange care fac legatura intre inima si muschi. Daca acestea se rup sau apare blocajul unei valve sau o rana la picior, poate aparea tromboza. Blocajul duce la umflaturi si dureri. Daca cheagul “pleaca” pe alte vase de sange, acesta poate afecta plamanii, sau creierul, punand serios viata in pericol. Cere de urgenta sfatul medicului daca te confrunti cu aceasta problema.

5. Senzatie de amortire la palme sau talpi

Daca ai stat prea mult timp intr-o anumita pozitie, este normal sa simti aceasta amortire a membrelor. Ea apare din pricina blocarii circulatiei sangelui. Insa daca simti aceste senzatii fara sa fi existat o cauza clara, este posibil sa fie un semn al afectarii unui nerv. Sub denumirea de neuropatie periferica, afectiunea are numeroase cauze: diabet, abuz de alcool, lipsa de vitamina B-12. Indiferent care ar fi cauza, ar fi bine sa o descoperi. Fa-ti un control medical si poti tine sub observatie problema.

Preluare: Sfatul Părinților.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.