Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 întrebări pentru susținătorii USR Hunedoara

Instagram
fghj

Ani la rând au vorbit despre oamenii noi, despre înnoirea clasei politice, despre excluderea din viața politică a „penalilor” și a persoanelor cu moralitatea îndoielnică.

Cu cine a bătut palma USR-ul la Hunedoara

Pentru că USR nu are un candidat redutabil capabil să câștige funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, formațiunea a făcut o înțelegere cu PNL pentru a-l susține pe Adrian Nicolae David. Negocierea s-a purtat strict în jurul funcțiilor pe care PNL le-a promis celor de la USR.

Practic, USR nu și-a pus nicio clipă problema dacă cel pe care îl vor susține corespunde principiilor „noii forțe politice din România”.

  1. „Omul NOU” pe care îl susține USR este, de fapt, un vechi traseist. Adrian Nicolae David  a ajuns în Consiliul Județean Hunedoara, în 2012, pe lista UNPR. În 2014, beneficiind de prevederile „ordonanței traseiștilor” (OUG 55/2014), Adrian Nicolae David s-a înscris în PNL. Este omul nou din politică?
  2. Numele lui Adrian Nicolae David apare în celebrul dosar al mafiei devene din anii 2000. În acest dosar, tatăl lui David, șef al Poliției Deva, a fost condamnat pentru protejarea grupărilor infracționale care făceau legea în Deva. Anchetatorii DIICOT au stabilit la acea vreme că Adrian David a fost introdus de tatăl său în grupurile infracționale pentru a transmite mesaje de avertizare interlopilor cu care se întovărășise. Este un cetățean model?
  3. Adrian Nicolae David și-a completat selectiv declarațiile de avere omițând ani la rând să menționeze un apartament în Cluj Napoca, bijuterii și ceasuri în valoare de 8 mii de euro și un autoturism.  Este cinstit?
  4. Adrian Nicolae David contribuie la propria campanie electorală cu suma 446 mii lei, bani care nu se regăsesc nicăieri în declarațiile de avere. Ascunde ceva?
  5. Adrian Nicolae David a avut un mandat scurt de președinte al CJ Hunedoara (2015-2016) marcat de eșecuri răsunătoarea: „modernizarea” catastrofală a drumului Costești-Sarmizegetusa Regia – care a făcut obiectul unei anchete OLAF-DNA, ratarea proiectelor de management integrat al deșeurilor și al parcului de afaceri din Simeria (toate realizate cu fonduri europene). Poate?

„Avangarda schimbării”, faza pe funcții

„Suntem noua forță a politicii în România, avangarda schimbării clasei politice actuale.” – cu această frază sunt întâmpinați cei care vor să afle cine sunt cei din USR, pe site-ul formațiunii. Mai jos, principiile USR sunt descrise cu lux de amănunt pentru ca fiecare om să înțeleagă că formațiunea este una nouă, ruptă de metehnele politicii ultimilor 30 de ani. În aparițiile publice, liderii USR afirmă mereu că sunt oameni noi și susțin oameni noi, fără probleme de moralitate sau de imagine și, mai important, fără probleme penale. USR a transformat peste noapte iluștri necunoscuți în lideri de partid.

În județul Hunedoara, organizația USR este condusă de o anume Pollyanna Hangan, personaj nou în politică, posesor al unui CV modest din punctul de vedere al realizărilor profesionale. Agentul de asigurări Pollyanna Hangan se află pe primul loc al listei de candidați pentru funcția de consilier județean. De numele distinsei candidate se leagă o gafă recentă, taxată de presa din județ: întrebată dacă știe care este lungimea rețelei de drumuri județene, nu a fost în stare să ofere niciun răspuns. Nici măcar unul greșit...

Cu toate acestea, Pollyanna Hangan a negociat deja cu PNL un post de vicepreședinte al CJ Hunedoara. Cu birou, secretară, șofer și o indemnizație de peste 15 mii de lei lunar. Asta înseamnă trădare a principiilor și a propriilor colegi de partid!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.