Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

5 trucuri care te ajuta sa depasesti stresul in timpul traseului auto

stiripesurse.ro
chestionare auto

Stresul si lipsa atentiei in timpul desfasurarii probei auto practice se numara printre cauzele principale care duc la esec. Probabil, ca in noul context, in care pe masinile pe care se sustine proba practica sunt montate camere video si audio, stresul pe care il vor simti persoanele examinate se va amplifica. Incepand cu iulie 2017, pe parbrizul masinii de examen se monteaza tablete cu scopul de se capta imaginile si discutiile dintre examinator si candidati, care vor fi pastrate 6 luni, in ideea de a se elimina indoielile cu privire la corectitudinea probei. Prima proba desfasurata in aceste conditii a fost realizata in Bucuresti, urmand sa fie generalizata in toata tara.

Stresul si starile de anxietate se dovedesc probleme reale in timpul examenului auto. Este evident ca aceste stari pot fi diminuate in cazul persoanelor care au completat cu succes chestionare auto categoria B si au citit temeinic legislatia precum cea de aici https://www.odat.ro/noul-cod-rutier/. Mai mult, site-uri precum odat.ro pun la dispozitia celor care se pregatesc in vederea obtinerii permisului auto o serie de articole relevante, care raspund miilor de raspunsuri pe care le pot avea candidatii.

Pe langa aspectele mentionate anterior, candidatii foarte emotivi (si nu doar acestia) pot avea in vedere aspecte care ii vor ajuta sa depaseasca stresul in timpul traseului auto.

Cum poate fi controlat si depasit stresul in timpul examenului auto

1. Depasirea stresului prin mentalizare

Pentru a se preveni cresterea stresului pe masura ce se apropie momentul la care se va sustine etapa practica, este important ca persoana in cauza sa isi elibereze mintea de toate grijile si sa respire adanc. Este important sa elimine gandurile precum: "Nu sunt in stare sa trec aceasta proba", "Ma voi incurca pe traseu", etc.

2. Consumul unor plante medicinale

Natura ofera din belsug plante care elimina sau, cel putin, diminueaza stresul. Valeriana, ginsengul, lamaita sau passiflora, au proprietati notorii de calmare si relaxare. Consumul moderat de ceaiuri din aceste plante ajuta la controlul emotiilor foarte puternice. In aceeasi idee, nu sunt recomandate beta-blocantele si alte medicamente similare acestora, iar cu 2-3 zile inainte de examen ar trebui sa se renunte la cofeina.

3. Printr-o stare pozitiva

Deprinderea abilitatilor necesare pentru sofat reprezinta o activitate minunata – aceasta idee ar trebui bine intiparita in minte. Cu siguranta, initial, multora li se poate parea un proces greoi, insa si acestia se vor bucura la un moment dat de punerea in aplicare a conceptelor invatate. Starea pozitiva poate fi indusa progresiv. Candidatii trebuie sa aiba in minte ca scopul este de a urma un curs auto solid, iar permisul de conducere nu este nimic mai mult decat o consecinta a acestui demers. Astfel, se va trezi dorinta de a asimila concepte utile, intr-un proces a carui aprobare va veni de la sine.

4. Odihna optima inainte de examinare

Somnul de 9-10 ore inainte de examinarea practica este ideal, deoarece odihna optima poate imbunatati memoria si reduce stresul.

5. Utilizarea unor tehnici de relaxare

Relaxarea este foarte importanta, iar pentru obtinerea acesteia se pot pune in practica metode precum: Tai Chi, Yoga etc., sau alte metode mai putin spirituale, insa practice, precum relaxarea musculara progresiva. Orice metoda s-ar alege, este important sa se obtina stabilitate emotionala, fizica si mentala inainte de examinare.

Stresul actioneaza in mod similar cu alte fobii, caracterizandu-se prin transpiratie, dureri de stomac si anxietate profunda atunci cand persoana se afla in spatele volanului. Dupa cum se poate vedea si intr-un articol demn de atentie de pe site-pedia.ro, momentele de relaxare profunda sunt deosebit de importante si pentru depasirea acestei conditii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.