Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO 50 de voluntari mobilizați de preoți au donat sânge și plasmă la Centrul de Transfuzii din orașul Galați

medichub.ro
donator de sange

50 de voluntari mobilizați de preoți au donat sânge și plasmă la Centrul de Transfuzii din orașul Galați. Este vorba despre persoane din Protopopiatul Tecuci care au dorit să dea ajutor și să ofere un exemplu, anunță MEDIAFAX.

Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora până la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu mijloace de transport puse la dispoziție de organizatori. În timpul acțiunii, voluntarii au respectat prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii virusului SARS CoV-2, au precizat organizatorii.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Printre cei 50 de donatori sunt preoți, rude ale acestora și enoriași din Tecuci, organizați de părintele Gheorghe Joghiu, protoiereul de Tecuci. Oamenii au donat sânge și plasmă hiperimună la Centrul de Transfuzii din Galați.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos va continua în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei. Săptămâna viitoare sunt programaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Brăila, preoţi şi credincioşi din protopopiatul brăilean.

Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Galați stă bine la capitolul donatori, în comparație cu alte instituții din țară. Până în prezent, peste 150 de persoane care s-au vindecat de Covid 19 au donat plasmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.