Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

700 de migranţi au încercat fără succes să intre în enclava spaniolă Melilla

Black News
migranti salvati

Aproximativ 700 de migranţi au încercat fără succes să treacă de gardul înalt care marchează frontiera dintre enclava spaniolă Melilla şi Maroc, a transmis vineri un oficial spaniol, potrivit căruia acest număr este fără precedent.

"Aproximativ 700 de persoane au încercat să se apropie de perimetrul" de securitate din jurul gardului pentru a-l escalada, a spus pentru AFP un purtător de cuvânt al prefecturii Melilla.

Niciunul dintre aceşti migranţi, cu toţii originari din Africa Subsahariană, nu a reuşit să intre în enclavă, a adăugat el, precizând că ei au fost respinşi cu toţii de forţele de ordine marocane.

Deşi sute de migranţi au încercat deja să reintre în Melilla până acum, "nu am observat niciodată (un grup de) 700" de persoane, a spus acest purtător de cuvânt.

În opinia sa, tentativa grupului a fost "foarte bine organizată, ei încercând să intre în diferite locuri ale perimetrului pentru a diviza forţele de securitate care depuneau eforturi să îi împiedice" să pătrundă, o abordare "relativ nouă".

Precedenta intrare masivă a migranţilor în Melilla a avut loc la sfârşitul lunii iulie, când 238 de migranţi au reuşit să sară gardul.

Situate în nordul Marocului, Melilla şi Ceuta sunt singurele frontiere terestre ale Uniunii Europene cu Africa şi atrag numeroşi migranţi care vor să intre în Europa fugind de sărăcie.

Tentativele de trecere a gardurilor, care au o înălţime de mai mulţi metri în cele două enclave, sunt destul de frecvente, ducând uneori la decese.

La mijlocul lunii mai, peste 10.000 de migranţi, în mare majoritate marocani, au profitat de o relaxare a controalelor de partea marocană pentru a intra, de această dată pe mare sau pe la digul care marchează frontiera, în cealaltă enclavă, Ceuta, potrivit Agerpres.ro.

Acest val de migraţie excepţional are loc în contextul crizei diplomatice dintre Madrid şi Rabat, provocat de primirea de către Spania, pentru a fi tratat de COVID-19, a liderului separatiştilor din Frontul Polisario din Sahara Occidentală, Brahim Ghali, inamic al regimului marocan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.