Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

700 de voluntari vor participa la o amplă acţiune de ecologizare a Râului Negru şi afluenţilor

letsdoitromania.ro
curatenie ecologizare

Câteva sute de voluntari vor participa, sâmbătă, la o amplă acţiune de ecologizare a Râului Negru şi a afluenţilor acestuia din zona Târgu Secuiesc.

Acţiunea, organizată la iniţiativa unei asociaţii de tineret din localitatea Lemnia, cu sprijinul autorităţilor locale, sub genericul "Covasna - un ţinut curat", vizează curăţarea malurilor Râului Negru şi a 12 afluenţi ai acestuia pe o distanţă de peste 100 de kilometri, potrivit agerpres.ro.

Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa circa 700 de voluntari, care vor acţiona pe raza a 11 localităţi din zona Târgu Secuiesc, printre care Cernat, Turia, Sânzieni, Poian, Estelnic, Mereni, Lemnia, Breţcu şi Ojdula.

Luna aceasta, la iniţiativa societăţii civile din judeţul Covasna, au avut loc mai multe acţiuni de ecologizare a mediului înconjurător, printre care şi cea organizată de Fundaţia Comunitară Covasna şi partenerii săi sub genericul "Oltul cu apele curate", în cadrul căreia aproape 100 de voluntari au adunat circa 300 de saci cu deşeuri de pe malurile Râului Olt în zona Sfântu Gheorghe.

Proiectul va continua până în luna august, când va culmina cu o amplă acţiune de ecologizare care se va desfăşura simultan pe raza a circa 30 de localităţi din judeţele Covasna şi Harghita prin care trece râul Olt.

Tot în cadrul acestui proiect vor fi identificate locurile din apropierea râului Olt unde se depozitează ilegal deşeuri şi vor fi amplasate camere de supraveghere pentru descurajarea acestui fenomen.

Acţiunea se derulează în parteneriat cu Asociaţia Mai Mult Verde, care a lansat în anul 2019 campania "Cu apele curate", cu scopul de a combate poluarea cu deşeuri din plastic a Dunării şi Mării Negre.

"Proiectul se va realiza în cadrul extinderii programului 'Cu apele curate', iniţiat în 2019 (...) ca un apel la implicare în combaterea şi prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării, adresat membrilor comunităţilor şi autorităţilor publice din localităţile riverane. Programul a debutat cu o serie de amenajări, activităţi şi evenimente comunitare în 10 oraşe dunărene, iar acum se extinde şi pe afluenţi, cu scopul de a împiedica deversările de deşeuri în fluviu şi ulterior în Marea Neagră", au precizat reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.