Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

8 copii din România, suspecți de botulism - intoxicație extrem de severă. Cel mai mic are 3 ani

Facebook
ambulanta salvare

Opt copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani cu suspiciunea de botulism sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Doi necesită monitorizare permanentă.

Medicii spun că, deocamdată, nu știu care a fost cauza infecției.

„Copiii internați au fost simptomatici. Șase dintre ei au dificultăți la înghițire și ptoză palpebrală (căderea pleoapei), iar alți doi au în plus stări de somnolență și fenomene digestive.

Tuturor le-am administrat deja antitoxină botulinică și starea lor de sănătate s-a îmbunătățit considerabil. Vor mai rămâne câteva zile în spital pentru supraveghere.

Unul dintre copii, un băiețel, a fost internat inițial la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, în Secția de Terapie Intensivă, dar am decis să îl transferăm la noi, iar acum este într-o stare mult mai bună.

Deocamdată, nu știm care a fost cauza infecției. Direcția de Sănătate Publică efectuează o anchetă în acest sens.”, a declarat Adelina Marinescu, medic specialist boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, potrivit expresdebanat.ro

Botulismul este o intoxicație severă

Toți cei opt copii primesc deja tratament. Este a doua oară în mai puțin de jumătate de an când medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara luptă cu această boală.

Botulismul este o intoxicație severă cauzată de toxina botulinică produsă de bacteriile Clostridium botulinum. Această toxină poate afecta sistemul nervos, provocând paralizie musculară și, în cazuri extreme, punând în pericol viața pacientului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.