DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

8 proceduri de infringement clasate în iunie 2017

MAE

În cadrul reuniunii de vineri, 16 iunie 2017, a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, au fost prezentate deciziile Comisiei Europene, aferente lunii iunie 2017, privind stadiul transpunerii directivelor europene în legislația națională.

În context, a fost remarcată clasarea de către Comisia Europeană a 8 proceduri de infringement care fuseseră declanșate împotriva României. Clasarea acestui număr semnificativ de cauze este rezultatul eforturilor susținute, derulate sub coordonarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ale activității agentului guvernamental pentru Curtea de Justiție a UE, domnul subsecretar de stat Răzvan Horațiu Radu și a echipei sale, cu sprijinul ministerelor de linie, în scopul asigurării la nivel intern a transpunerii în mod corespunzător a legislației europene și a finalizării cât mai rapide a procedurilor de infringement aflate în curs.

Dintre cele opt cauze clasate, șapte au privit necomunicarea măsurilor de transpunere a următoarelor directive: Directiva2011/99/UE privind ordinul european de protecție, Directiva 2013/34/UE privind situațiile financiare, Directiva 2014/23/UE privind atribuirea contractelor de concesiune, Directiva 2014/24/UE privind achizițiile publice, Directiva 2014/25/UE privind achizițiile publice în domeniul utilităților, Directiva (UE) 2015/565 privind cerințele tehnice referitoare la țesuturi și celule umane și Directiva 2015/2203/UE privind cazeinele și cazeinații. Clasarea celor 7 proceduri a fost decisă ca urmare a adoptării actelor normative care asigură transpunerea completă a respectivelor directive.

O cauză clasată a vizat conformitatea cu articolul 267 din Tratatul privind funcționarea UE – referitor la competența Curții de Justiție a UE de a se pronunța cu titlu preliminar – a practicii autorităților judiciare naționale, bazată pe jurisprudența Curții Constituționale, în materie de discriminare. Comisia Europeană a apreciat că respectiva practică este conformă dreptului UE. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, se află la sediul Ministerului Afacerilor Externe. Activitatea în domeniul afacerilor europene este asigurată conform agendei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.