Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

94 de clase a IX-a pentru anul şcolar viitor, au fost aprobate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală sala de clasa

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a aprobat planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2021-2022 care prevede un număr de 94 de clase a IX-a la nivelul judeţului, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj, Dana Constantinescu, în acest an şcolar funcţionează un număr de 116 clase a IX-a, numărul acestora fiind redus din cauza scăderii populaţiei şcolare.

"În urma şedinţei Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj din data de 27 ianuarie s-a aprobat planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2021-2022. În anul şcolar 2020-2021 funcţionează un număr de 116 clase a IX-a (89 liceu şi 27 învăţământ profesional). Ca urmare a scăderii populaţiei şcolare, în anul şcolar 2021-2022 a fost aprobat un număr de 94 clase a IX-a (72 liceu şi 22 învăţământ profesional). Menţionăm faptul că la Liceul de Arte 'Constantin Brăiloiu' din Târgu Jiu una dintre cele două clase a IX-a va funcţiona cu trei specializări: Arta Actorului - 10 locuri, Arhitectură - 7 locuri, Arte Plastice - 7 locuri", a precizat Dana Constantinescu, într-un comunicat de presă.

Extremiștii unguri SFIDEZĂ justiția română: vor să monteze 100 de steaguri secuiești în locul fiecăruia îndepărtat prin sentinţă judecătorească

La începutul săptămânii, elevi, părinţi şi cadre didactice de la Liceul de Arte din Târgu Jiu au protestat faţă de anunţul IŞJ Gorj de desfiinţare a unei clase a IX-a la nivelul unităţii de învăţământ pentru anul 2021-2022.

"Decizia nu este finală, iar în legătură cu reducerea numărului de clase se va lua în urma unui consiliu de administraţie la nivelul ISJ Gorj şi abia după această şedinţă se va şti cu siguranţă numărul final al claselor de a IX-a pentru anul şcolar viitor, 2021-2022. Având în vedere faptul că în anul şcolar următor vor fi cu 1.000 de elevi mai puţin, din cauza faptului că în anul şcolar 2012-2013 părinţii au putut opta pentru clasa I sau clasa pregătitoare, s-a creat o diferenţă de 1.000 de elevi mai puţini la clasa I şi cu acest lucru ne confruntăm în următorul an şcolar", a spus, marţi, Dana Constantinescu.

Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Târgu Jiu este singura unitate de învăţământ de profil din judeţ, reprezentanţii instituţiei afirmând că nu există câte două clase pe fiecare specializare şi se vrea comasarea a două specializări, care au programa cadru diferită.

O petiţie împotriva desfiinţării unei clase de a IX-a de la Liceul de Arte a apărut pe internet.

"Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a transmis că urmează desfiinţarea unei clase a IX-a, pentru anul şcolar 2021-2022 de la Liceul de Arte 'Constantin Brăiloiu' Târgu Jiu. Menţionăm că această unitate şcolară este singura cu profil vocaţional de artă din judeţ, având câte o singură clasă cu specializările: muzică, arte vizuale şi teatru. Tocmai în oraşul lui Constantin Brâncuşi, desfiinţarea oricărui profil ar însemna că visurile unor copii talentaţi, care s-au pregătit pentru a urma un liceu de arte, s-ar opri nemaiavând acces la învăţământul liceal de profil! Stă în puterea tuturor elevilor, profesorilor şi părinţilor să schimbe acest lucru şi să susţină arta în acest judeţ!", se arată în petiţia semnată de Sindicatului Liceului de Arte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.