Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din iulie al Tribunei, cea mai importantă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna nr 177 din 18.07.2022

Începând cu această săptămână, la punctele de difuzare a presei din țară găsiți noul număr, 477/16 iulie 2022, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Cu o mare diversitate de rubrici, după cum Tribuna și-a obișnuit deja cititorii, sumarul revistei deschide porți spre articole de filozofie, eseu, sociologie, critică literară, poezie, artă plastică, etc. Remarcăm editorialul semnat de Mircea Arman, intitulat: „Este Gândirea platoniciană o modalitate autentică a imaginativului poietic european?”, un text care se înscrie în linia de aprofundare a conceptului creat și dezvoltat de filosof: imaginativul poietic uman, de interpretare a filosofiei clasice prin prisma „capacității specifice doar omului de a crea lumi posibile ex nihilo” (Mircea Arman, Eseu asupra structurii imaginativului uman, Ed. Tribuna, 2020).

Cunoscutul istoric literar Radu Bagdasar (stabilit de mulți ani în capitala Franței) propune ca temă discuție, în noua serie de articole care debutează odată cu acest număr al Tribunei, „Creația: Infarctul genetic sau geneza zero”. Nicolae Turcan, în rubrica religia, continuă „Discursul absolut al teologiei”, un text cu o primă parte publicată în revista din 1 iulie, la fel cum rubrica eseu găzduiește continuarea analizei semnate de Iulian Cătălui despre „Literatura de călătorie: etimologie, tipologie, scurtă istorie”. Spațiul rezervat în acest număr poeziei reunește creații aparținând unor poeți români trăitori pe tărâm hispanic, iar pagina de proză prezintă cititorilor un text premiat în cadrul Concursului Național de Literatură „Ioan Slavici”(2021), eveniment organizat anual de Revista Tribuna.

Mai semnează, printre alții, în Tribuna din 16 iulie 2022: Viorel Igna și Vasile Zecheru în rubrica de filozofie; Andrei Marga în diagnoze; Ioana-Maria Mureșan, Ilie Rad, Adrian Lesenciuc, Cristina Struțeanu, Alexandru Sfârlea – în alte rubrici ale publicației. Revista conține și un interviu acordat de artista (grafician și pictor), scriitoarea, traducătoarea, medicul clujean Laura Poantă. Ilustrațiile numărului îi aparțin lui Katona György.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.