Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din iulie al Tribunei, cea mai importantă revistă de cultură din România

Radu Pop

Semnalăm apariția numărului 501/16 iulie 2023 al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o îndelungată tradiție istorică, de aproape 140 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Continuând cu excepționala prezentare grafică, inițiată odată cu publicarea numărului aniversar 500, noua ediție a Tribunei, în cele 36 de pagini ale sale, aduce în atenția cititorilor articole inedite de înalt nivel cultural, găzduite de rubrici consacrate, precum filosofie, diagnoze, eseu, istoria literară, comentarii, cărți în actualitate, plastica, teatru etc.

Remarcăm și de această dată editorialul intitulat „Filosofia greacă după Aristotel și sfîrșitul imaginativului poietic elin” - o analiză care vine în completarea celor semnate de Mircea Arman până acum în Tribuna, și care aduc o lumină nouă asupra filosofiei clasice universale, textul de față anunțând un viitor volum sub semnătura filosofului.

În rubrica de filosofie găsim textul lui Viorel Igna, „Hegel – Ereditatea regăsită”, un articol de o însemnătate aparte, autorul semnalând aici o noutate absolută, respectiv descoperirea a 4500 de pagini inedite ale lui Hegel, reprezentând cursurile ținute de marele filosof la universitate.

Mai citim de asemenea în paginile de filosofie un nou episod al unui articol în serial sub semnătura lui Vasile Zecheru. În diagnoze, Andrei Marga scrie despre „O cotitură: biografia lui Isus, de Gianfranco Ravasi”,

Rubrica eseu, deosebit de bogată în acest număr, reunește teme și abordări diverse propuse de Nicolae Iuga, Christian Crăciun, Iulian Cătălui, Isabela Vasiliu-Scraba, A.I. Brumaru.

La istoria literară întâlnim semnătura lui Radu Bagdasar însoțind un nou articol „Din subteranele creației”, iar la comentarii putem citi o analiză literară în viziunea lui Adrian Lesenciuc. Paginile rezervate prozei găzduiesc creații inedite de Mirela Rusu și Leon-Iosif Grapini. Semnalează noi apariții editoriale Adrian Suciu, Menuț Maximinian și Alexandru Sfârlea. O sumă de alte articole interesante completează sumarul ediției.

Revista este ilustrată de pictorul Cozmin Movilă, cu un text despre creația artistului de Ana Amelia Dincă.

Reamintim cititorilor că noul număr al Tribunei, 501 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 31 iulie 2023, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.