Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut numărul al doilea din mai 2021 al Tribunei, cea mai importantă publicație românească de cultură

Tribuna
Tribuna mai 2021

Semnalăm apariția noului număr, 449/16 mai 2021, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Sumarul Revistei anunță și de această dată un conținut bogat și diversificat, cu articole de o largă deschidere culturală între care se remarcă editorialul „Adevărul despre Caietrele Negre sau ce este gîndirea blîndă la Heidegger”, un punct de vedere despre „ultima și cea mai întinsă scriere filosofică fundamentală a lui Heidegger”, care „a făcut să curgă, din nou, rîuri de cerneală printre cercetătorii, istoricii filosofiei, și elevii săi” – după cum spune Mircea Arman, semnatarul articolului. Din zona filosofiei amintim și textul rubricii diagnoze, „Înfruntarea filosofică a prezentului”, de Andrei Marga; precum și pe cel semnat de Viorel Igna, „Tradiția ermetică”.

Tot în acest număr, Theodor Codreanu analizează opera literară a academicianului D.R. Popescu, într-o primă parte a eseului intitulat: „Calendarul câinelui fosforescent”. Despre povestea unei supraviețuitoare a lagărelor din Iugoslavia, de la sfârșitul anilor '40, scrie Ani Bradea în rubrica Social, iar despre volume recent apărute semnează recenzii: Adrian Lesenciuc, Constantin Cubleșan, Alexandru Sfârlea și Irina Lazăr. Revista mai găzduiește versuri de Marcel Mureșeanu, cronică de film de Ioan-Pavel Azap, articole semnate de: Nicolae Turcan, Cristina Struțeanu, Iulian Cătălui, Mircea Moț și alții.

Tribuna din 16 mai este ilustrată de Ulrich Gansert - pictor, artist fotograf și teoretician din Austria, a predat la Universitatea din Kassel și la Academia de Arte Frumoase din Viena. Textul despre opera artistului, intitulat „Arta dezvățării de artă”, a fost scris de Hubert Christian Ehalt și a fost tradus din limba germană de Tünde Lassel.

Începând cu această săptămână, numărul 449 al Revistei de cultură Tribuna, aferent perioadei 16 – 31 mai 2021, se găsește la punctele de difuzare a presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.