Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut primul număr din luna mai al Revistei Tribuna, cea mai importantă publicație românească de cultură

Tribuna
tribuna

Semnalăm apariția noului număr, 448/1 mai 2021, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Tribuna din 1 mai s-a aflat la dispoziția cititorilor săi încă din zilele sărbătorii pascale, revista găzduind în paginile sale Pastorala de Paști a ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului Maramureșului și Sălajului, precum și textul semnat de Andrei Marga în rubrica diagnoze: „Înviere, credință, cunoștință”.

Din cuprinsul generos al revistei se remarcă textul semnat de Mircea Arman în editorial, „Cîteva gînduri pe marginea monografiei Heidegger de Andrei Marga”, eseul intitulat „Ermetismul creștin al lui Ludovico Lazzarelli” - de Vasile Igna, un nou episod din ciclul evocării istoriei saloanelor literare pariziene sub semnătura lui Radu Bagdasar, sau analiza de mare actualitate a rubricii social: „Geopolitica vaccinării. Clivaje, interdicții, probleme morale”, de Adrian Lesenciuc. Despre cărți în actualitate și comentarii pe marginea acestora scriu de data aceasta Ani Bradea, Christian Crăciun și Alexandru Sfârlea, iar în cadrul rubricii memoria literară semnează Constantin Cubleșan.

Mai găsim în acest număr poezie de Gabriel Cojocaru, Lorenzo Spurio - autor italian, precum și articole de Vasile Zecheru, Nicolae Iuga, Iulian Cătălui și alții.

Tribuna din 1 mai este ilustrată de Michael Maschka, artist din Germania despre care semnează un text pe ultima copertă criticul Elena Sigmantowitsch, „Labirintul realităților”, o traducere din limba germană de Tünde Lassel.

Ca de obicei, numărul 448 al Revistei de cultură Tribuna, aferent perioadei 1 – 16 mai 2021, poate fi găsit la punctele de difuzare a presei din întreaga țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.