DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

A apărut primul număr din martie al Tribunei, cea mai importantă publicație românească de cultură

Tribuna
Tribuna martie 2021

Semnalăm apariția unui nou număr, 444/1 martie 2021, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Primăvara debutează la Tribuna cu un număr de excepție, care reunește în paginile sale autori din Germania, Franța, Italia și România, o revistă cu adevărat internațională, urmând direcția ultimilor ani în care, spune managerul Mircea Arman, Tribuna s-a făcut cunoscută dincolo de hotarele țării, prin abonamentele internaționale contractate dar și prin schimburile culturale practicate, cu accent în mod deosebit pe promovarea culturii române în străinătate.

Artistul ca profet. Concepte de artă contemporană și „îngrijire spirituală” - este titlul unui eseu cu o tematică prea puțin abordată în spațiul cultural românesc, semnat de Profesorul Renhardt Knodt de la Universitatea de Arte din Berlin. Ilse Fath-Engelhardt (Universitatea Erlangen) semnează, în rubrica de filosofie, articolul dedicat filosofului Manfred Riedel, iar Georg Graf von Matuschka, critic de artă și manager cultural în  Nürnberg, scrie despre Micro și macrocosmos – geneza imaginilor fantastice ale lui Michael Engelhardt - pictorul care ilustrează paginile Tribunei din 1 martie. Traducerea textelor din limba germană este asigurată de Tünde Lassel.

Din Italia, Gaetano Mollo, Profesor de filosofie la Universitatea din Perugia, semnează articolul Imaginativul poietic rațional, principiu al esenței constitutive a lumii, o analiză la ediția în limba italiană a volumului La struttura dell`immaginativo umano de Mircea Arman, în curs de apariție la o importantă editură din Italia. Iar din Franța, Radu Bagdasar, scrie, în rubrica de istorie literară, despre Tipuri recurente de grupuri creatoare – salonul literar.

Editorialul semnat de Mircea Arman, continuând tema de cercetare a filosofului asupra concepului original pe care-l propune, respectiv imaginativul poietic aprioric, vorbește, în acest număr, Despre imaginativul poietic tehnologic și structura imaginativului poietic postistoric.

Mai semnează în paginile revistei din 1 martie Dagmar Dusil (Germania), proză, Viorel Igna, colaborator al Tribunei din Italia, în rubrica de filosofie, unde și Vasile Zecheru scrie despre Elemente de doctrină pithagoreică, Andrei Marga, în rubrica permanentă diagnoze, despre Mișcări politice și filosofii, Iulian Cătălui, Nicolae Iuga, Christian Crăciun, în rubrica Social, despre Prima frică mondială, Ani Bradea despre antologia de poezie italiană apărută la Editura Tribuna în 2020, Verso l’Italia și alții.

Apărută, ca de fiecare dată, în condiții grafice deosebite, Tribuna din 1 martie 2021 se poate achiziționa de la punctele de difuzare a presei din întreaga țară, începând din această săptămână.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.