Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A bubuit un scandal uriaș între PSD și PNL: contre dure în Parlament (Surse)

Inquam Photos / George Calin
parlament vot plen camera deputatilor

În ultimele zile au avut loc negocieri dure între PSD și PNL, dar în această dimineață totul a bubuit. Conform surselor noastre, miza cea mare este Autoritatea Electorală Permanentă, acolo unde trebuie votat un nou președinte.

Senatorii și deputații se reunesc, marți, la ora 13.00, în ședință de plen comun. Aceștia ar trebui să aibă pe ordinea de zi votul pentru un nou președinte al AEP.

Toni Greblă este candidatul susținut de PSD și UDMR, dar cei de la PNL nu au venit cu nicio propunere oficială. Neoficial, liberalii l-ar susține pe Marian Muhuleț, omul care asigură comunicarea AEP în ziua alegerilor.

Sursele noastre arată faptul că cei de la PNL ar fi cerut scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi și o renegociere cu PSD. Social-democrații ar trebui să renunțe la Toni Greblă și să-l susțină pe Marian Muhuleț, omul liberalilor.

UPDATE: PNL a câștigat bătălia cu PSD. BPR-urile au decis reluarea procedurii de vot în cazul șefiei AEP. Până pe data de 17 martie se vor depune dosarele de candidatură, iar pe data de 28 martie va fi votul în Parlament.

În caz contrar, cei de la PNL amenință că vor boicota ședința de plen din Parlament și, mai mult decât atât, vor redeschide anumite negocieri considerate închise de către cei de la PSD.

Liberalii vor da atacul la funcția de secretar general al Guvernului. În coaliție s-a convenit că în această funcție va rămâne Marian Neacșu de la PSD, iar liberalii vor primi alte compensații. În contextul în care PNL ar pierde și funcția de la AEP, vor încerca să renegocieze cu PSD.

 

Subiectele aflate pe ordinea de zi

Senatorii și deputații se reunesc, marți, la ora 13.00, în ședință de plen comun. Pe ordinea de zi se află numirea șefilor AEP și CNA, precum și numirea unui nou consilier de conturi, după revocarea din post a lui Niculae Bădălău.

Pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente au primit aviz favorabil Toni Greblă, susținut de PSD și UDMR, precum și Iulia Andreea Băbeanu, propusă de AUR.

La Consiliul Național al Audiovizualului este propusă Monica Gubernat.

De asemenea, parlamentarii trebuie să dea un votr și pentru numirea unui nou consilier la Curtea de Conturi, vicepreședinte al Autorității de Audit, urma a revocării din această funcție a lui Niculae Bădălău. Pentru acest post a primit raport favoirabil Camelia Pricopie.

Totodată, pe ordinea de zi mai sunt trei informări ale președintelui Klaus Iohannis, referitoare la aprobarea forţelor şi mijloacelor Armatei României şi ale Ministerului Afacerilor Interne care sunt trimise la misiuni şi operaţii, în afara teritoriului naţional, în anul 2023, la aprobarea intrării, staţionării şi desfăşurării de operaţiuni pe teritoriul României a detaşamentului spaniol de aeronave multirol pentru a executa misiuni în cadrul activităţilor de vigilenţă sporită ale NATO, precum și la aprobarea dislocării, la nevoie, a Forţei de Răspuns a NATO cu capacitate de reacţie foarte ridicată - VJTF, în scopul pregătirii şi defăşurării de operaţii militare pe teritoriul României, în anul 2023, potrivit datelor de planificare transmise de către autorităţile NATO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.