Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A doua furtună tropicală a sezonului, Bertha, se formează în bazinul Atlanticului

Uraganul Florence

Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC) a informat miercuri despre formarea în largul coastelor statului Carolina de Sud a furtunii tropicale Bertha, al doilea fenomen meteorologic de acest tip apărut în acest an în bazinul Oceanului Atlantic căruia i-a fost atribuit un prenume şi care anticipează deschiderea sezonului uraganelor, ce debutează oficial pe 1 iunie, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Bertha se află în prezent la 50 de kilometri sud-est de Charleston (Carolina de Sud), generează vânturi susţinute de 75 de kilometri pe oră şi se deplasează spre nord-est cu viteza de 15 kilometri pe oră.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

NHC, cu sediul la Miami, a emis o alertă de furtună tropicală pentru litoralul Carolinei de Sud, de la Edisto Beach şi până la South Santee River.

Bertha este cea de-a doua furtună tropicală formată înainte de începerea oficială a sezonului, după Arthur, care s-a format pe 16 mai în largul statului Florida.

Săptămâna trecută, Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din Statele Unite (NOAA) a prognozat un sezon al uraganelor "extrem de activ", cu până la zece uragane, dintre care şase ar putea fi foarte puternice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.