Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A facilitat Covid-19 drumul spre dictatură? Răspunsul lui Vladimir Putin: 'Bineînțeles că împuternicirea guvernatorilor cu puteri suplimentare a funcționat!'

en.kremlin.ru
Vladimir Putin

Practica acordării guvernatorilor puteri suplimentare în timpul epidemiei a ajutat să nu blocheze și înăbușe economia, a spus președintele rus Vladimir Putin. „Bineînțeles că a funcționat!”, a răspuns liderul rus la întrebarea dacă strategia de împuternicire a guvernatorilor cu puteri suplimentare în timpul epidemiei a funcționat, precum și practica de a da ordine atât Guvernului, cât și Consiliului de stat, relatează agenția TASS.

Putin a subliniat că Rusia este cea mai mare țară în ceea ce privește teritoriul de pe planetă, astfel încât oamenii au condiții de viață foarte diferite, iar economia are condiții de funcționare foarte diferite și o structură asemenea.

"Undeva sectorul serviciilor are o importanță primară, undeva construcțiile se dezvoltă mai activ decât în ​​alte regiuni, undeva - agricultura, undeva - industria aeronautică sau auto", a adăugat președintele.

Vladimir Putin a mai menționat că după ce s-a luat decizia în Rusia de a acorda puteri speciale șefilor de regiuni, „multe țări au repetat aceeași practică”.

"Și este bine. Se spune că auzim, ne vedem, împărtășim aceste bune practici și s-a dovedit a fi bun, aceasta este practica noastră", a conchis el.

Problemă de coordonare

Problema coordonării atât la nivel federal, cât și regional, a devenit o problemă cheie în lupta împotriva epidemiei de coronavirus din Federația Rusă, a spus Vladimir Putin.

"A apărut o întrebare foarte importantă și a fost discutată la nivel de experți: vom putea acționa concertat la nivel federal și regional? Și acesta a devenit un moment cheie în organizarea muncii noastre", a spus Putin.

El a indicat că tocmai de aceea a decis să creeze un grup de lucru al Consiliului de Stat, „astfel încât, prin includerea reprezentanților regiunilor și a guvernului rus, să coordoneze această lucrare împreună”.

„Problema coordonării a devenit cea mai importantă, cheie și, cu ajutorul grupului de lucru al Consiliului de Stat, am reușit să facem acest lucru, și pentru că nu a funcționat de la sine, nu într-un spațiu fără aer, ci în cadrul subordonării, adică rolul dominant al guvernului", a adăugat președintele.

Liderul Rusiei a dat, de asemenea, un alt exemplu de eficiență a noului format al activității Consiliului de Stat. El a reamintit reuniunea de vizită a Consiliului de Stat de la orșul Svetlogorsk de anul trecut, unde s-a discutat despre îmbunătățirea activității de asistență medicală primară.

"Am alocat resurse destul de mari, lucrarea principală ar trebui să aibă loc la nivel regional. Dar pentru ca acest lucru să fie eficient, este cu siguranță necesar să ne punem de acord atât asupra componentelor federale, cât și a celor regionale. Cu participarea guvernatorilor și a membrilor guvernului  a fost pregătit un program pentru reorganizarea asistenței medicale primare ", a spus Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.