Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost anunțat line-ul ediției din acest an a festivalului UNTOLD

Untold.ro
Untold

Bebe Rexha, French Montana, Ava Max şi Eric Prydz sunt doar câteva dintre numele care vin pentru prima dată în România, la UNTOLD. În line-up-ul ediţiei din acest an se alătură: FERG, WizTheMc, Years & Years, Alok, Topic, Zhu, Steve Aoki, Fedde Le Grand, Tujamo şi Thievery Corporation. Hiturile momentului se vor auzi în această vară, între 3 şi 6 august, la Cluj-Napoca, anunţă organizatorii.

Bleta „Bebe" Rexha este una dintre cele mai apreciate voci din industria muzicală la nivel global. Colaborarea cu David Guetta pentru uriaşul succes ,,I’m Good (Blue)” i-a adus o nominalizare Grammy şi un trofeu la MTV EMA la categoria „Best Collaboration”. Bebe Rexha este una dintre premierele pregătite de creatorii experienţei UNTOLD pentru cea de-a 8-a ediţie a festivalului, conform News.ro.

Rexha a avut colaborări de succes cu Nicki Minaj, Afrojack şi David Guetta, a lucrat cu G-Eazy pentru „Me, Myself & I" (1,158 miliarde accesări), cu Martin Garrix pentru „In the Name of Love" (1,263 miliarde de ascultări) sau „Meant To Be” (feat. Florida Georgia Line), o altă producţie care a trecut de 1,244 miliarde de accesări. Single-ul „I'm a Mess" i-a adus două nominalizări la Grammy la categoriile „Best New Artist” şi „Best Country Duo/Group Performance”.

AVA MAX este o altă premieră pentru România. Single-ul „Sweet but Psycho” a fost primul mare succes de chart al artistei, No. 1 în 22 de ţări, a debutat direct pe locul 10 în Billboard Hot 100, iar pe platforma Spotify a ajuns la peste 1,43 miliarde de accesări. Cu albumul de debut „Heaven & Hell” a ajuns în clasamentul vânzărilor din Statele Unite şi Marea Britanie. În 2023 a lansat albumul „Diamonds & Dancefloors”.

După două materiale discografice de mare succes, „Communion” şi „Palo Santo”, Olly Alexander a revenit în 2022 cu proiectul solo YEARS & YEARS şi cu un nou album. Intitulat „Night Call”, albumul a debutat pe locul 1 în UK Albums Chart. La cea de-a 8-a ediţie a festivalului UNTOLD, artistul cu cel mai bine vândut album de debut din Marea Britanie, Years & Years, ajunge pe Cluj-Arena.

Rapper-ul French Montana este cunoscut în întreaga lume pentru succesele de chart şi pentru implicarea în acţiuni filantropice. Artistul din spatele succesului „Unforgettable”, single cu peste 1,657 miliarde de ascultări pe Spotify va ajunge în 2023 în premieră pe mainstage-ul UNTOLD.

Secţiunea de apariţii live este completată de rapper-ul american FERG. Cu un single inclus în lista celor mai bune 50 de piese din 2012, Ferg a fost considerat „Rookie of the Year" la gala BET Hip Hop Awards. Cu o carieră impresionantă, artistul american şi-a prezentat ultimul album Floor Seats II” cu o serie de colaborări neaşteptate cu Marilyn Manson, Dennis Rodman sau Mulatto (Latto).

Duo-ul american Thievery Corporation, câştigător al unui premiu Grammy la categoria ,,Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture” pentru coloana sonoră din Garden State, ajunge în premieră la festivalul din Cluj-Napoca.

Rapper-ul canadian WizTheMc este o altă premieră pregătită de organizatorii UNTOLD pentru ediţia din acest an. A debutat în 2018, a lansat trei albume, opt EP-uri şi a fost în turnee prin Europa şi Statele Unite cu artişti precum Asap Rocky, Half Alive, Billie Eilish, Burna Boy, Future, Miley Cyrus sau Skip Marley. Single-ul „For A Minute” a fost un succes de chart, iar pe Spotify are peste 63 de milioane de ascultări.

Eric Prydz vine în premieră în România în această vară la festivalul UNTOLD. În lumea în care genurile, stilurile, sound-urile, trend-urile evoluează permanent, cuvântul ,,fenomenal" este valabil în cazul lui Eric Prydz. A resetat noţiunea de live show cu o serie de concepte creative în care a integrat noile tehnologii, a dezvoltat altele pentru apariţii considerate interstelare. Totul a început cu

EPIC 1.0, un proiect prezentat în premieră la Brixton Academy, şi a ajuns până la EPIC 6.0 HOLOSPHERE, proiect cu un rezultat spectaculos pentru fanii artistului.  E un artist sofisticat, cu apariţii monumentale, iar fiecare eveniment marca Eric Prydz este sold out.

Alok, unul dintre artiştii care a reuşit să-şi construiască o carieră impresionantă, ocupă locul 4 în clasamentul realizat de publicaţia DJ Mag şi are o comunitate uriaşă de fani pe platformele de social media. Piesele lansate de Alok au peste 3,4 miliarde de stream-uri pe platforma Spotify.

Muzica electronică şi DJ-ingul au fost singurele pasiuni ale lui Topic. În 2016 a venit şi prima nominalizare la MTV Europe Music Awards pentru „Best German Act”. 2019 a fost anul „Breaking Me”, piesă la care a colaborat cu suedezul A7S. Pe Spotify „Breaking Me” a fost un succes absolut, a ajuns la 5 miliarde de stream-uri. Remix-ul pentru „Your Love (9PM)” a fost nominalizat la BRIT Awards în 2022 la categoria „International Song Of The Year”. Topic a lansat colaborări cu Bebe Rexha, cu band-ul electro-pop britanic Clean Bandit, Becky Hill şi FAST BOY. Anul trecut a debutat şi în clasamentul oficial Top 100 DJ Mag.

ZHU, unul dintre cei mai cool artişti din muzica electronica, ajunge în premieră pe Cluj-Arena. Single-ul „Faded”, inclus în EP-ul „The Nightday”, s-a ascultat peste tot şi a debutat în topurile dance. A fost nominalizat şi la Grammy la categoria „Best Dance Recording”.

Steve Aoki este unul dintre cei mai interesanţi artişti ai lumii. Un producător nominalizat la Grammy, DJ, fashion designer, antreprenor, vizionar NFT, omul care a intrat în Guiness World Book of Records în 2014, a fost artistul cu cele mai multe apariţii live - 250 de show-uri. Are peste 77 de milioane de ascultări lunare pe Spotify, trei Discuri de Platină, şase Discuri de Aur şi 10 producţii în Top 10 la marile reţele radio. În 2022, Aoki a lansat A0K1VERSE, o comunitate NFT în care oferă membrilor experienţe reale şi virtuale.

Toate aceste nume completează valurile de artişti anunţati pentru mainstage-ul UNTOLD 2023: Imagine Dragons, Armin van Buuren, Martin Garrix, David Guetta, Alesso, KSHMR şi Salvatore Ganacci.

Scena Galaxy, casa techno a festivalului UNTOLD, este pregătită pentru cele mai cunoscute nume din cultura underground: Mathame, Amber Broos, Ann Clue, Kasia, Sublee, Charlie, Priku, Sit, Persic şi mulţi alţii.

Scena Daydreaming va fi locul în care decorul luxuriant, desprins parcă dintr-un basm plin de culoare, se îmbină perfect cu muzica deep house, ambiental, tech, slow house, dar şi cu apariţii live de la Dubfire, Sebastien Leger (Modular LIVE Show), Acid Pauli, Daydreamers (Marwan, Dub FX & Woodnote), Oliver Koletzki, PAAX (Tulum), Parra For Cuva (LIVE) şi mulţi alţi artişti.
Stilul trance este celebrat la fiecare ediţie a festivalului UNTOLD, iar anul acesta scena Fortune va fi gazdă pentru artişti precum Markus Schulz, Andrew Rayel, Ben Gold, Ruben de Ronde, John O’Callaghan & Bryan Kearney pres. KEY4050 şi mulţi alţii.

Scena Alchemy este la fiecare ediţie UNTOLD distracţia centrală pentru iubitorii de rap, trap, breakbeat şi dubstep. Grasu XXL x Guess Who, Şatra B.E.N.Z, Killa Fonic, Paraziţii, Borgore, Deliric & Silent Strike, Puya, Spike, Macanache, Oscar, YNY Sebi, The Hollygood Gang sunt câţiva dintre artiştii care vor urca pe scena Alchemy.

Festivalul UNTOLD 2023 are loc între 3 şi 6 august în Cluj-Napoca. Abonamentele sunt disponibile pe untold.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.