Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost circ în Parlament pe dublarea alocațiilor copiilor - Suciu: 'Vă provoc să faceţi la fel ca noi' / Vîlceanu: 'Aţi inventat pokerul parlamentar'

scandal

Deputatul PSD Daniel Suciu a susţinut, miercuri, în plenul Camerei, dublarea alocaţiilor pentru copii, considerând că şi Guvernul PNL trebuie să facă acelaşi lucru ca şi Executivul social-democrat, în schimb, reprezentatul liberalilor Dan Vîlceanu a arătat că PSD doreşte de fapt "dublarea dublării" acestor indemnizaţii, fără să indice sursa de finanţare, informează agerpres.ro.

La dezbateri, Ioana Constantin, secretar de stat în Ministerul Muncii, a afirmat că Guvernul nu este împotriva măsurii de dublare a alocaţiilor, dar este nevoie de o discuţie mai amplă.

"Nu suntem împotriva măsurii, însă este nevoie de o discuţie mai aplicată. Credem că este nevoie de o discuţie mai amplă pe acest subiect. Discutăm de un buget deja croit şi aceste sume au apărut peste noapte în comisie şi este necesară o dezbatere mai amplă", a precizat aceasta.

Deputatul PSD Daniel Suciu a amintit momentul de la începutul anului când PNL a propus dublarea alocaţiilor, iar Guvernul PSD a pus în aplicare, transmiţând că provoacă Guvernul liberal să facă acelaşi lucru.

SCANDAL în Guvern: Bogdan Aurescu NU vrea eliminarea celor 845 de pensii speciale ale diplomaților


"La începutul anului Robert Sighiartău spunea: vă solicit în numele copiilor să votaţi acest amendament, viitorul copiilor nu se negociază. Şi atunci, la momentul elaborării bugetului, a trecut acest amendament şi la momentul respectiv bugetul era croit. Sper că vă veţi învăţa că pe subiecte sensibile nu vă puteţi juca. Astăzi PSD susţine cu tărie dublarea alocaţiilor aşa cum a fost în comisie. Noi am făcut dublarea alocaţiilor, acum vă provoc să faceţi acelaşi lucru", a spus Suciu.

Liderul Pro România Victor Ponta a afirmat că susţine dublarea alocaţiilor, adăugând că a făcut acelaşi lucru în 2015, când era prim-ministru.

"Discuţia pe alocaţii nu este nouă şi ar trebui procedat de fiecare dată la fel. În 2015, iniţiativa liberalilor s-a votat în luna mai, preşedintele Iohannis a promulgat-o, am pus-o în aplicare. Am spus atunci că pentru copii sunt întotdeauna bani. Atunci în 2015 aţi procedat corect votând dublarea alocaţiilor, eu am procedat bine găsind reusursele. Să facem la fel şi acum. (...) Trebuie să găsiţi resursele şi sper ca preşedintele Iohannis să promulge legea la fel ca în 2015", a spus Ponta.

Deputatul USR Cristian Seidler crede că Parlamentul este folosit în scopuri politice.

"Folosim Parlamentul în scopuri politice. Data trecută s-a reuşit mărirea alocaţiilor menţinându-se în limita de 3% deficit, acum nu se poate. Folosiţi în scopul politic fără niciun calcul cinic alocaţiile pentru copii. Acum vă asumaţi să fiţi de două ori mai cinici. Desconsideraţi de fapt copiii, vă gândiţi cum să trageţi pe spuza voastră, fără să vă gândiţi la viitorul copiilor", a adăugat Seidler.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu le-a spus parlamentarilor PSD să menţioneze sursa de finanţare a acestui proiect.

"Vorbim de un proiect în care dvs aţi inventat pokerul parlamentar. Vreţi dublarea dublării. Ce vreţi astăzi costă de trei ori mai mult. De unde vreţi să luăm banii? De la spitale, şcoli, ISU? Spuneţi de unde şi luăm banii şi facem dublarea dublării'', a menţionat Vîlceanu.

Deputatul PMP Petru Movilă a cerut retrimiterea proiectului la comisie pentru ca, în paralel, să se voteze iniţiativa de reducere a parlamentarilor la 300 pentru ca din banii rezultaţi să se dubleze alocaţiile. Solicitarea a fost respinsă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a spus că nu este regulamentară.

Proiectul de lege privind dublarea alocaţiilor pentru copii a fost iniţiat de PSD şi a fost adoptat pe articole, urmând să intre tot miercuri la votul final al Camerei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.