Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost eliberat ultimul grup de creștini răpiți de ISIS în Siria

isis

Ultimul grup de creştini asirieni răpiţi de gruparea jihadistă Statul Islamic anul trecut în Siria a fost eliberat, transmite luni DPA, citând mai multe organizaţii neguvernamentale. Peste 40 de persoane, printre care 17 femei, au fost puse în libertate, deşi condiţiile exacte ale acordului de eliberare sunt neclare.

Gruparea jihadistă a răpit circa 250 de creştini în nord-estul Siriei în februarie 2015. Ostaticii au fost eliberaţi în grupuri mici pe parcursul ultimelor luni. 'Ei sunt ultimul grup de sirieni care au fost răpiţi de Statul Islamic', a declarat Ousama Edwards, şeful Reţelei pentru Drepturile Omului a creştinilor asirieni. Asirienii, una din cele mai vechi comunităţi din regiune, urmează un vechi rit creştin oriental şi vorbesc o formă de aramaică. Înainte de conflictul izbucnit în Siria în 2011, circa 30.000 de asirieni trăiau în această ţară, majoritatea în provincia Al-Hassakeh. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), creştinii eliberaţi sunt aşteptaţi să sosească în curând în Al-Hassakeh, o zonă aflată sub controlul miliţiilor kurde siriene YPG. Pentru eliberarea lor a fost plătită o răscumpărare, a indicat OSDO. Organizaţia de asistenţă a Bisericii Asiriene a Răsăritului (ACERO) a anunţat că este vorba despre 43 de persoane, în timp ce alte relatări vorbesc de 42.

'ACERO doreşte să le mulţumească fără rezerve tuturor acelora, instituţii şi persoane fizice, care au fost alături de asirienii din Siria în această perioadă dificilă de 12 luni', se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei. Aceasta a făcut publice şi fotografii ale ostaticilor eliberaţi, care au fost întâmpinaţi de un preot, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.