Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost lansat Ghidul Solicitantului 'România profesională - Resurse umane competitive'

www.gazetadenavodari.ro
Ministerul Dezvoltării

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AM POCU) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a lansat varianta finală a Ghidului Solicitantului "România profesională - Resurse umane competitive".

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE transmis, vineri, Agerpres, vor beneficia de aceste proiecte angajaţii care ocupă poziţii de management, angajaţii din departamentele de resurse umane şi antreprenorii care îşi gestionează propriile afaceri în sectoarele economice cu potenţial competitiv corelate cu domeniile de specializare inteligentă din Strategia Naţională pentru Competitivitate 2014-2020.

Sectoarele vizate sunt turism şi ecoturism, textile şi pielărie, lemn şi mobilă, industrii creative, industria auto şi componente, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, procesarea alimentelor şi a băuturilor, sănătate şi produse farmaceutice, energie şi management de mediului, bioeconomie (agricultură, silvicultură, pescuit şi acvacultură), biofarmaceutică şi biotehnologii. Fiecare proiect va avea ca ţintă un minim de 300 de persoane, bugetul alocat acestor proiecte fiind 60.888.395 euro, din care 85% finanţare din Fondul Social European şi 15% contribuţie naţională. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de un milion euro, perioada de implementare a unui proiect fiind de maximum 12 luni.

Activităţile care vor fi finanţate au în vedere îmbunătăţirea managementului companiilor prin creşterea numărului de angajaţi care beneficiază de noi instrumente, metode şi practici de management al resurselor umane şi de condiţii de lucru îmbunătăţite (campanii de conştientizare a importanţei formării continue adresate angajaţilor şi angajatorilor, organizarea de programe de formare profesională pentru manageri şi angajaţii din departamentele de resurse umane şi sprijin acordat întreprinderilor pentru elaborarea sau revizuirea planificării strategice pe termen lung în vederea consolidării competitivităţii economice).

Potenţialii aplicanţi sunt organizaţiile sindicale şi patronale, asociaţiile de întreprinderi, persoane juridice constituite în conformitate cu Ordonanţa 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, furnizori de formare profesională autorizaţi şi Camerele de Comerţ şi Industrie. Solicitanţii pot depune proiecte doar individual, nu şi în parteneriat şi trebuie să aibă o vechime de minim un an calendaristic la data înregistrării cererii de finanţare în sistemul informatic MySMIS. Apelul de proiecte va fi deschis în sistemul informatic MySMIS2014 timp de o lună, începând cu 28 august 2017, şi este dedicat exclusiv proiectelor din regiuni mai puţin dezvoltate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.