Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost prelungit termenul de rambursare a banilor donaţi în campania pentru Cuminţenia Pământului

antena1.ro
cumintenia pamantului

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, a declarat, miercuri, că termenul de rambursare a banilor donaţi în cadrul campaniei de subscripţie publică pentru achiziţionarea de către statul român a „Cuminţeniei Pământului” a fost prelungit în urmă cu două săptămâni. Banii vor fi rambursaţi prin bancă şi scăzând suma din factura telefonică.

Legat de banii pentru „Cuminţenia Pământului”, Romaşcanu declară că: „Există o hotărâre de guvern din 2016, o nou hotărâre de guvern care prelungeşte termenul de rambursare a banilor cu un an. Banii donaţi prin bancă se pot rambursa prin bancă, iar cei donaţi prin SMS vor fi înapoiaţi scăzând suma din factura de telefonie mobilă”.

Hotărârea de prelungire a termenului de rambursare a banilor a fost luată în urmă cu două săptămâni. „Ministrul a precizat că: Banii pot fi solicitaţi pe cale civilă în 3 ani, până când se prescrie termenul de rambursare a sumelor”. Cu privire la achiziţia sculpturii „Cuminţenia Pământului” de către statul român ministrul spune că îşi doreşte „o cale de a negocia cu proprietarii, astfel încât să recuperăm din imaginea Ministerului şi a actului de subscripţie publică şi să o avem în patrimoniul nostru”.

Ministrul a mai explicat că „înţelegerea noastră cu proprietarii a fost să numim fiecare un evaluator, să se facă evaluări independente, să se facă concilierea acestor evaluări şi, dacă suma este în zona în care statul şi-o poate permite, să ne exercităm dreptul de preempţiune”. Contractul actual de comodat pentru „Cuminţenia Pământului” va expira în luna februarie. „Eu îmi doresc să îl prelungim. Cred că este o răspundere pe care o luăm de pe umerii proprietarilor, pentru că paza asigurării unei asemenea opere de artă nu e nici uşoară şi nici ieftină, dar putem oferi posibilitatea românilor şi turiştilor străini de a avea o asemenea operă în patrimoniul naţional”, a afirmat Romaşcanu.

„Cuminţenia Pământului” a fost expusă în sala „Constantin Brâncuşi” a Muzeului Naţional de Artă al României din Bucureşti, care a fost deschisă miercuri. Vizitatorii vor putea vedea sculptura începând de joi, aceasta fiind expusă alături de alte 13 lucrări, toate aflate în patrimoniul muzeului. „Nud”, desen în tuş de Brâncuşi, este pentru prima dată expus şi va rămâne aici pentru trei luni, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.