Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost promulgată legea care înjumătățește tarifele la sabubritate pentru două zone din țară

gunoi

Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni şi în Rezervația Biosferei „Delta Dunării”, prin acordarea unei reduceri de 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare, potrivit mediafax.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni şi în Rezervația Biosferei „Delta Dunării”.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea Ordonanței Guvernului nr.27/1996, în sensul ca familiile cu domiciliul într-una din localitățile situate pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, să beneficieze de reducerea cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare.

„Familiile cu domiciliul într-una dintre localităţile situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei «Delta Dunării», prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 395/1996, cu modificările ulterioare, beneficiază de reducerea cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică şi apă potabilă furnizată din reţeaua publică, pentru consumurile casnice menajere, în limita unor consumuri normate pe familie, stabilite de către consiliile locale”, conform actului normativ.

Potrivit proiectului de lege, diferenţele de taxă/tarif aferente serviciului public de salubrizare se suportă de la bugetul de stat, în baza necesarului de sume transmis de Consiliul judeţean Tulcea.

Proiectul de lege a fost adoptat, pe 12 decembrie, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat și decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind evaluarea funcționarilor publici pentru anul 2018.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.188/1999, precum şi stabilirea unor măsuri pentru evaluarea funcţionarilor publici în anul 2018.

Astfel, se propune reglementarea următoarelor aspecte în materia evaluării: periodicitatea evaluării, perioadele evaluate şi perioadele de evaluare, atât ca regulă generală, cât şi excepţiile şi/sau situaţiile individuale, scopul evaluării, conţinutul acesteia şi competenţele/responsabilităţile reprezentanţior angajatorului care efectuează evaluarea, documentele pe baza cărora se realizează evaluarea, circuitul acestora, precum şi unele elemente procedurale privind primirea/transmiterea, completarea şi analizarea, în vederea asigurării uniformităţii în aplicarea legii, modalitatea de notare şi stabilirea calificativelor corespondente notării.

Proiectul de lege a fost adoptat, tot pe 12 decembrie, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Un alt decret semnat de Klaus Iohannis privește promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 10/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul gestionării financiare a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea unor acte normative din domeniul gestionării financiare a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, în vederea adoptării unor măsuri adecvate, care să asigure flexibilizarea mecanismelor de acordare și recuperare a avansurilor, măsuri care să faciliteze beneficiarilor accesul la finanțarea publică nerambursabilă prin realizarea de proiecte în cadrul PNDR.

Proiectul de lege a fost adoptat, tot pe 12 decembrie, de Camera Deputaților, for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.