Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost promulgată legea de prevenire a conflictului de interese în achiziţiile publice

integritate, ani

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că, luni, a fost promulgată Legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Potrivit unui comunicat al ANI, actul normativ reglementează, prin instituirea unui mecanism de verificare ex-ante, denumit Sistemul Prevenţie (PREVENT), prevenirea conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

Sistemul va funcţiona pe baza datelor înscrise în formularele de integritate, înregistrate în SEAP, cu ocazia derulării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi prelucrate de inspectorii de integritate în condiţiile legii.

Autorităţile contractante au obligaţia de a asigura completarea şi actualizarea formularului de integritate, de la publicarea în SEAP a documentaţiei de atribuire, pe tot parcursul derulării procedurii şi până la publicarea anunţului de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

Formularul de integritate este accesibil, în format electronic, autorităţilor contractante şi se completează în SEAP.

Partea tehnică a fost finalizată încă de anul trecut, urmând ca aceasta să fie operaţionalizată în termenele prevăzute de lege, respectiv la 8 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia art.13, art.14, alin.(3) şi (4) şi art.15, care intră în vigoare la 3 zile de la publicare.

Citește și: Serena Williams îi dă vestea anului Simonei Halep: Anunțul făcut de jucătoare

Horia Georgescu, fostul șef al ANI, a reacționat pe o rețea de socializare după promulgarea legii. ”Astăzi a fost promulgată legea PREVENT care instituie un sistem informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese din achizițiile publice in timp real. Este un proiect de avangardă inițiat în mandatul meu la ANI , model de bună practică internațională, susținut de Comisia Europeană și Banca Mondială , la care țin foarte mult și pentru care s-a muncit susținut alături de o echipă determinată cu aportul unor parteneri instituționali interni și externi. Prevent va contribui la transparentizarea procesului de achiziții publice și la evitarea plății unor corecții substanțiale mai ales acolo unde sunt implicate fonduri europene.”, a scris Georgescu.

Citește și: Selena Gomez s-a internat într-un spital de nebuni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.