Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost trimis în judecată de DNA directorul economic din Ministerul Muncii: Acuzaţii de luare de mită şi trafic de influenţă

ciocanel judecator

Directorul general economic din Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Speranţa Georgeta Ionescu, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Ea este acuzată că, în perioada în care era director general economic în Ministerul Mediului şi Pădurilor, a favorizat firma unui om de afaceri în schimbul unei maşini, declarând câştigătoare firma acestuia în urma depunerii ofertelor pentru obiectivul de investiţii „Regularizarea văilor Agigea şi Lazu, jud. Constanţa”, deşi ieşise pe locul al patrulea.

Potrivit DNA, în perioada iulie 2010 - aprilie 2011, Speranţa Georgeta Ionescu, în calitate de director general economic în cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a acceptat promisiunea omului de afaceri Mircea Marcu de a primi din partea acestuia un Audi A3, în schimbul favorizării firmei lui în concursul de oferte pentru oiectivul de investiţii „Regularizarea văilor Agigea şi Lazu, jud. Constanţa”.

Astfel, femeia a primit de la omul de afaceri 61.394 de lei, reprezentând o parte din contravaloarea autoturismului, precum şi o geantă în valoare de 6.300 de lei. Conform procurorilor, în 23 iunie 2010, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice a fost postat anunţul de participare la licitaţia publică pentru obiectivul de investiţii ”Regularizarea văilor Agigea şi Lazu, jud. Constanţa”, iar după deschiderea ofertelor depuse de către participanţi, în 28 iulie 2010, asocierea din care făcea parte şi societatea administrată de Mircea Marcu s-a clasat pe locul al patrulea din cinci ofertanţi.

Cu toate acestea, asocierea de firme clasată a fost declarată câştigătoare din cauza influenţei directorului economic din cadrul ministerului, iar contractul de lucrări a fost încheiat în 12 octombrie 2010. DNA precizează că în momentul organizării licitaţiei publice, societatea comercială administrată omul de afaceri Mirea Marcu nu avea nici utilajele necesare pentru executarea lucrărilor, nici angajaţi specializaţi în construcţii, experienţă şi resursele financiare pentru susţinerea lucrărilor.

„Ulterior, susţinerea de către inculpata Ionescu (fostă Munteanu) Speranţa Georgeta a intereselor societăţii comerciale administrată de inculpatul Marcu Mircea, în raporturile acesteia cu Ministerul Mediului şi Pădurilor şi cu instituţiile publice din subordinea ministerului, s-a manifestat şi în legătură cu stabilirea alocaţiilor bugetare pentru obiectivul de investiţii Regularizarea văilor Agigea şi Lazu, jud. Constanţa”, mai spune DNA. Astfel, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile şi/sau imobile ale Speranţei Ionescu, până la suma de 32.170 de lei, în vederea confiscării speciale.

La rândul său, omul de afaceri Mircea Marcu este acuzat de dare de mită în formă continuată şi cumpărare de influenţă, în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.