Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A ieșit de sub tipar primul număr din august al Tribunei - cea mai importantă revistă de cultură din România

Tribuna
tribuna din 1 august 2022

Semnalăm apariția numărului 478/1 august 2022 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Într-un format elegant, recognoscibil cititorilor săi, Tribuna reunește și de această dată, în cele 36 de pagini ale sale, articole inedite, într-o diversitate de rubrici care acoperă o arie largă de preocupări culturale: de la filosofie, istorie, religie, eseu, la poezie, proză, critică literară, traduceri din lirica internațională, etc.

Remarcăm editorialul semnat de Mircea Arman, Mitul, arta, filosofia și capacitatea imaginativă apriorică – text care anunță apariția unui nou volum al filosofului, în curând la Editura Tribuna. Observăm, de asemenea, analiza rubricii diagnoze, cu titlul: Disprețuirea teoriei – sursă de neajunsuri, semnată de Andrei Marga; eseul lui Christian Crăciun, Viitorul de ieri; sau textul rubricii social, din seria Reprezentanți de seamă ai exilului românesc, dedicat lui Alexandru Busuioceanu - o cercetare de Ani Bradea.

Un articol care marchează centenarul unor evenimente tragice din istoria internațională este adus în atenția cititorilor de Cosmin Lotreanu. Despre cele mai recente apariții editoriale, scriu în acest număr: Adrian Lesenciuc, Alexandru Sfârlea și Ion Buzași. Rubrica proza găzduiește un fragment dintr-un roman în curs de apariție, semnat de Ovidiu Constantin Cornilă, iar în pagina de poezie sunt versurile lui Ștefan Damian, în timp ce la traduceri găsim mostre din creațiile unui poet croat.

Mai semnează în Tribuna din 1 august: Constantin Cubleșan, Ilie Rad, Iulian Cătălui, Nicolae Turcan, Iulian Chivu, Nicolae Iuga, Mircea Moț și alții.

Revista este ilustrată cu reproduceri după picturile lui Dumitru Macovei, însoțite de un text de prezentare a artistului semnat de Marius Manta.

Ca de obicei, noul număr al Tribunei, 478 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 august 2022, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.