Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început lupta anticorupție și în Algeria: cinci miliardari au fost arestați pentru corupție

Celebrity Net Worth
Issad Rebrab

Cinci miliardari algerieni au fost arestaţi în cadrul unei anchete anticorupţie, a anunţat luni televiziunea de stat de la Alger, preluată de Reuters. Unii dintre ei sunt apropiaţi ai fostului preşedinte Abdelaziz Bouteflika, relatează Agerpres.

Citește și: FOTO-VIDEO Continuă TEROAREA în Sri Lanka: o nouă EXPLOZIE în apropierea unei biserici

Unul dintre cei arestaţi este Issad Rebrab, considerat cel mai bogat om de afaceri din Algeria, iar ceilalţi patru sunt fraţi din familia Kouninef, a precizat postul de televiziune.

Comandantul armatei algeriene, general-locotenent Gaid Salah, a declarat săptămâna trecută că se aşteaptă la inculparea pentru corupţie a unor membri din elita conducătoare. O instanţă i-a citat deja pe Ahmed Ouyahia, fost premier, şi pe Mohamed Loukal, fost ministru de finanţe, într-un dosar referitor la deturnarea de fonduri publice, a anunţat sâmbătă televiziunea publică.

După ce s-a aflat la putere 20 de ani, Bouteflika a demisionat în urmă cu două săptămâni, la presiunea armatei şi a manifestaţiilor de protest ale algerienilor care cer schimbarea. Funcţia de şef al statului a fost preluată de preşedintele camerei superioare a parlamentului, Abdelkader Bensalah, ca interimar pe o perioadă de 90 de zile, până la alegerile prezidenţiale din 4 iulie.

Citește și: O 'bombă' sexy, candidată la europarlamentare, a RĂBUFNIT după ce a fost criticată: 'Botoxul si silicoanele nu îmi afectează deloc creierul'

Începând din 22 februarie, în Algeria au avut loc demonstraţii, în general paşnice, care au continuat şi după demisia şefului statului. Protestatarii cer înlăturarea întregii elite care a guvernat ţara după obţinerea independenţei faţă de Franţa, în 1962, şi judecarea celor corupţi. La cea mai recentă manifestaţie, organizată vineri, sute de algerieni au cerut demisia lui Bensalah şi a altor oficiali de rang înalt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.