Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia

breaking news

A început parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Ziua Națională a început la Alba Iulia cu Marşul Unirii, urmat de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Marii Uniri, informează news.ro.

La defilarea trupelor și tehnicii militare participă 1.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 110 mijloace tehnice şi aproximativ 15 aeronave.

Ziua Națională a început la Alba Iulia cu Marşul Unirii, cu pornire de la gara feroviară, la care au participat câteva sute de oameni. Aceștia au avut steaguri şi au strigat „Unitate naţională" sau „Basarabia e România”.

A avut loc apoi ceremonia de depuneri de coroane la Monumentul Unirii, urmată de tradiționalul moment de primire a soliilor Cetăților de Scaun și citirea „Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”.

Ma manifestările din Alba Iulia este prezent și premierul Ludovic Orban. De altfel, premierul a fost abordat pe traseu de un bărbat, care l-a rugat „să se ţină de cuvânt”. Orban i-a dat cartea sa de vizită, spunând că âl poate căuta oricând, dar să nu folosească Ziua Națională „pentru a da naștere unor discuții”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.