Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început scandalul politic în Italia: măsurile de izolare, tot mai greu de impus de Guvernul Giuseppe Conte

ANSA
Giuseppe Conte

Liderul formaţiunii Italia Viva, Matteo Renzi, l-a avertizat joi pe premierul italian Giuseppe Conte că i-ar putea retrage susţinerea politică dacă mai ţine cetăţenii într-o stare asemănătoare cu "arestul la domiciliu" şi nu adoptă rapid măsuri de relansare economică şi socială.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 47: PNL și PSD se vor prăbuși! .

"(...) Din cauza urgenţei medicale, italienii sunt într-o situaţie care aminteşte de arestul la domiciliu. Să nu venim cu un paternalism de tip populist ori cu o viziune lipsită de conţinut politic. Nu a cerut nimeni reluarea tuturor activităţilor, am cerut reluarea în mod gradual şi proporţional", afirmă Matteo Renzi, liderul partidului Italia Viva (centru), care oferă susţinere Guvernului Giuseppe Conte împreună cu Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem).

"Îi spunem în faţă premierului: suntem într-un moment de răscruce. S-a descurcat foarte bine prin protejarea italienilor, a fost foarte bine. Însă în etapa a doua nu este suficient să ne jucăm cu temerile şi preocuparea. Este necesară reconstrucţia după o situaţie devastatoare, este necesară viziune, sunt necesare alegeri curajoase. Să se uite puţin mai bine la datele Oficiului pentru Statistici (ISTAT), altfel noi nu îi vom mai fi alături. Dacă va alege drumul populismului, nu va avea alături formaţiunea Italia Viva. Nu i-am retras puterile lui Matteo Salvini pentru a le da altora", a subliniat Matteo Renzi, citat de cotidianul La Repubblica.

"Ţara noastră a avut momente în care politica a abdicat de la responsabilităţi, în 1992-1993 a abdicat în faţa magistraţilor, în primul deceniu al anilor 2000 a abdicat în faţa tehnocraţilor, acum nu putem abdica în faţa virologilor, nu le putem cere lor să combată şomajul, este sarcina politicii", a subliniat Matteo Renzi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.