Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A intrat COVID-ul și în Harghita, ultimul județ care rămăsese neatins de pandemie: pacientul este internat în Odorheiu Secuiesc

stiripesurse.ro
stare de urgenta

Primul caz de infectare cu noul coronavirus din Harghita a fost confirmat, joi, la un bărbat întors din Franţa, care a fost internat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, a informat Instituţia Prefectului, scrie Agerpres. Harghita era ultimul județ în care nu se înregistrase oficial niciun caz de coronavirus.

"În judeţul Harghita, în data de 02 aprilie 2020, a fost confirmat un test pozitiv la COVID-19. Astfel, o persoană care s-a întors în ţară, din Franţa, în data de 23 martie 2020, aflată în izolare la domiciliu, i-a fost recoltată o probă la COVID-19 în data de 01 aprilie 2020. Confirmarea testului s-a făcut la data de 02 aprilie 2020. Pacientul a fost preluat şi transportat de către specialişti la Secţia infecţioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală", se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului.

Specialiştii epidemiologi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Harghita efectuează ancheta epidemiologică, mai precizează sursa citată.

În judeţul Harghita se află în carantină un număr de 157 de persoane, alte 1.713 fiind izolate la domiciliu.

Vezi si: Jos labele de pe medici! / OPINIE .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.