Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A mințit Vladimir Putin sau a fost mințit? Armata rusă bombardează masiv combinatul Azovstal

azovstal

Forţele ruse şi-au reluat loviturile aeriene şi încearcă să pătrundă în forţă în combinatul Azovstal, unde forţele ucrainene rămase în Mariupol rezistă în continuare, a declarat sâmbătă consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, relatează Reuters.

"Duşmanul încearcă să sufoce rezistenţa finală a apărătorilor Mariupol în zona Azovstal", a spus Oleksii Arestovici într-o intervenţie la televiziunea naţională, scrie agerpres.ro.

Forţele ruse nu au realizat progrese majore în ultimele 24 de ore în pofida intensificării activităţii, în condiţiile în care contraatacurile ucrainene continuă să le obstrucţioneze eforturile, a anunţat sâmbătă dimineaţă serviciul britanic de informaţii militare.

În pofida faptului că Rusia pretinde că a cucerit portul Mariupol, luptele grele continuă să facă să eşueze tentativele Moscovei de a ocupa oraşul, afectându-i avansul în regiunea Donbas, a postat pe Twitter Ministerul Apărării de la Londra într-un buletin de informaţii regulat.

Joi, însuși președintele rus, Vladimir Putin, a anulat un asalt planificat asupra uzinei și a ordonat în schimb o blocare a complexului.

„Nu este nevoie să ne urcăm în aceste catacombe și să ne târâm în subteran prin aceste instalații industriale”, a declarat el.

„Blocați această zonă industrială astfel încât să nu poată trece nici măcar o muscă”.

Între timp, comandantul marinei ucrainene, Serhiy Volny, a avertizat că luptătorii din vasta uzină de la Mariupol ar putea să nu mai poată „rezista mult timp”.

El a declarat pentru Sky News că trupele sunt „depășite numeric cu 10 la 1” și că peste 500 de luptători au nevoie de îngrijiri medicale.

Acesta este ultima redută de rezistență din Mariupol, important din punct de vedere strategic pentru Rusia, deoarece capturarea acestui oraș ar crea un coridor terestru între Crimeea anexată și inima ultimului său asalt din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.