Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit cel mai bătrân exemplar de rinocer negru din lume: animalul se afla la grădina zoologică din Berlin

www.worldwildlife.org
Rinocer Negru

După o viaţă plină şi îndelungată, cel mai bătrân exemplar de rinocer negru din lume a murit miercuri, la vârsta de 46 de ani, la grădina zoologică din Berlin, a anunţat instituţia pe pagina sa de internet, informează DPA, citată de AGERPRES.

Kilaguni, o femelă al cărei semn distinctiv era un corn foarte pronunţat, a venit pentru prima dată la grădina zoologică germană pe 19 octombrie 1975, cu aproape 45 de ani în urmă.

A avut două urmaşe - rinocerul negru Maburi (18 ani) şi rinocerul indian Betty (25 de ani), dar şi doi ''nepoţi'' - Maisha şi Karl, fiecare în vârstă de 2 ani.

Kilaguni a dat naştere unui număr total de cinci pui pe parcursul vieţii, contribuind la conservarea acestei specii în pericol de dispariţie.

Întrucât în ultimii ani Kilaguni s-a confruntat cu probleme asociate vârstei înaintate, iar într-un final nu a mai reuşit să se ridice singură în picioare, grădina zoologică a decis, după o analiză temeinică a situaţiei, să o eutanasieze miercuri.

Citește și: VIDEO Un fost judecător militar explică DE CE NU VREA Klaus Iohannis să declare starea de urgență

''O creştere responsabilă a animalelor presupune de asemenea scutirea acestora de la suferinţe nenecesare, oricât de dificile ar fi astfel de decizii'', a spus directorul grădinii zoologice, Andreas Knieriem, citat într-un comunicat.

''La 46 de ani, ajunsese deja la o vârstă considerabilă. Era cel mai vârstnic rinocer negru din lume'', a mai precizat oficialul.

În sălbăticie, rinocerii negri rareori trăiesc mai mult de 30 de ani, a precizat grădina zoologică, adăugând că această specie este la ora actuală în pericol grav de dispariţie din cauza vânătorii ilegale. Cornul de rinocer este un trofeu mult râvnit, vândut pentru presupusele sale proprietăţi vindecătoare miraculoase.

Din 2008, Africa de Sud şi de Est s-au confruntat cu niveluri fără precedent de braconaj, care afectează de asemenea rinocerii albi şi elefanţii africani. În ultimii 10 ani, braconierii au ucis peste 7.000 de rinoceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.