Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit 'Goebbels al Coreei de Nord', unul din cei mai vechi oficiali ai dinastiei Kim (foto)

nknews.org
kim ki nam

Unul dintre cei mai longevivi oficiali din Coreea de Nord, Kim Ki Nam, care a condus aparatul de propagandă al statului și a contribuit la construirea cultelor personalității în jurul celor trei lideri dinastici ai țării, a murit marți la vîrsta de 94 de ani, a anunțat agenția oficială de presă KCNA, citată de Reuters, scrie Mediafax.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat miercuri sicriul lui Kim pentru a aduce un omagiu „cu durere amară pentru pierderea unui revoluționar veteran care a rămas nemărginit de loial” țării până la sfârșit, a precizat agenția. Agenția de presă oficială din Coreea de Nord a spus că Kim Jong Un va conduce comitetul de înmormântare de stat pentru Kim Ki Nam, care va fi înmormântat joi.

Kim Ki Nam a ajuns în fruntea mașinii de propagandă a Nordului, devenind adjunctul șefului acesteia în 1966 și apoi șef în 1985, în timpul guvernării lui Kim Il Sung, potrivit datelor guvernului sud-coreean. El s-a retras în 2017. Kim a exercitat o influență enormă asupra politicii și personalului și a fost un arhitect cheie al fundației politice a Partidului Muncitorilor aflat la putere, potrivit expertului în Coreea de Nord Michael Madden de la Stimson Center.

Goebbels nord-coreean

KCNA a spus că Kim Ki Nam, un fost secretar al comitetului central al Partidului Muncitorilor de guvernământ, „și-a dedicat totul luptei sacre pentru apărarea și întărirea purității ideologice a revoluției noastre și pentru garantarea fermă a victoriei stabile a cauzei socialiste”. Agenția a declarat că a murit marți după ce a fost tratat pentru boli legate de vârstă și disfuncții multiple de organe în ultimul an.

content-image

Rolul lui Kim Ki Nam ca principal propagandist al țării i-a câștigat notorietatea în Coreea de Sud, unde mass-media l-au poreclit „Goebbels nord-coreean”, după ministrul propagandei german nazist Joseph Goebbels.

Kim Ki Nam a fost unul dintre cei șapte oficiali înalți care s-au alăturat lui Kim Jong Un pentru a însoți carul funerar al regretatului lider Kim Jong Il după moartea acestuia în 2011.

Kim Ki Nam a fost profesor la Universitatea Kim Il Sung și redactor-șef al ziarului de stat Rodong Sinmun, înainte de a prelua funcții de conducere în departamentele de propagandă ale Partidului Muncitorilor la guvernare începând cu anii 1980.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.